Ουκρανικό - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Δεν βλέπουμε ακόμη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων»

Ουκρανικό - Βολοντίμιρ Ζελένσκι: «Δεν βλέπουμε ακόμη αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων»

Παρά τις ανακοινώσεις του Κρεμλίνου, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν βλέπει αποκλιμάκωση.

Δεν βλέπει ακόμα οποιαδήποτε αποχώρηση στρατευμάτων της Ρωσίας από τα σύνορα με την Ουκρανία, ο πρόεδρος της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπως μεταδίδει το BBC, παρά το γεγονός ότι ο ρωσικός δυτικός στρατιωτικός τομέας ανακοίνωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει να επιστρέφουν στις μόνιμες βάσεις τους.

«Για να είμαι ειλικρινής, αντιδρούμε στην πραγματικότητα που έχουμε, και δεν βλέπουμε ακόμη οποιαδήποτε αποχώρηση των στρατευμάτων της Ρωσίας, απλώς ακούσαμε γι’ αυτήν», δήλωσε ο πρόεδρος Ζέλενσκι, σύμφωνα με το BBC, στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη δυτική Ουκρανία.

«Πιστεύω πως όλοι οι φυσιολογικοί άνθρωποι αναμένουν αποκλιμάκωση. Όσο για την απειλή, έχω πει πολλές φορές πως είμαστε ήρεμοι σχετικά με οποιεσδήποτε απειλές, επειδή θυμόμαστε ότι όλο αυτό δεν ξεκίνησε χθες. Συμβαίνει επί πολλά χρόνια. Όταν τα στρατεύματα αποσυρθούν πράγματι όλοι θα το δουν… αλλά προς το παρόν πρόκειται απλώς για μια δήλωση», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η ίδια δυσπιστία επικρατεί και στις τάξεις του ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα, Γενς Στόλτενμπεργκ, να δηλώνει, φτάνοντας στη συνάντηση των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ότι η συγκέντρωση των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζεται και πως δεν υπάρχουν ενδείξεις αποκλιμάκωσης.

Ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στις μόνιμες στρατιωτικές βάσεις τους αφού φόρτωσαν άρματα μάχης και άλλα στρατιωτικά οχήματα σε σιδηροδρομικά βαγόνια, ανέφερε σήμερα Τετάρτη (16.2.2022) ο δυτικός στρατιωτικός τομέας.

Ο νότιος στρατιωτικός τομέας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως σήμερα αποσύρονται και άλλες δυνάμεις της που είχαν περικυκλώσει την Ουκρανία, όμως το ΝΑΤΟ κάλεσε τη Μόσχα να αποδείξει πως αποσύρει τα στρατεύματά της, λέγοντας πως υπάρχουν ενδείξεις ότι βρίσκονται καθ’ οδόν και άλλα στρατεύματα.

Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει εδώ και καιρό στρατεύματα κοντά στην Ουκρανία, τροφοδοτώντας φόβους ότι σχεδιάζει να επιτεθεί στη γειτονική της χώρα. Η Μόσχα αρνείται ότι έχει τέτοια σχέδια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ