Ερντογάν: Θυμήθηκε τον Μωάμεθ τον Πορθητή σε νέο παραλήρημα... αυτό- θαυμασμού!

Ερντογάν: Θυμήθηκε τον Μωάμεθ τον Πορθητή σε νέο παραλήρημα... αυτό- θαυμασμού!

Διώρυγα Κωνσταντιμνούπολης: 15 δισ. ευρώ θα κοστίσει το αμφιλεγόμενο έργο της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης

Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου φαραωνικού -αλλά και αμφιλεγόμενου- έργου της διάνοιξης της διώρυγας της Κωνσταντινούπολης, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Μωάμεθ Τον Πορθητή...

Ιδιαίτερα, σε ένα νέο επικοινωνιακό του σόου, ο Τούρκος Πρόεδρος μετέβη στο σημείο προκειμένου να τοποθετήσει τον θεμέλιο λίθο και σε ομιλία του που ακολούθησε, δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εαυτό του με τον Μωάμεθ τον Πορθητή.

«Τα στενά της Κωνσταντινούπολης που βρωμίζουν από τα οικιακά και βιομηχανικά απόβλητα, πάει καιρός που εκπέμπουν σήμα SOS. Ορίστε δείτε σε τι κατάσταση είναι η θάλασσα του Μαρμαρά από την βλέννα. Καταστροφή δεν είναι;» διερωτήθηκε ο Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε:

Έργο κόστους 15 δισ. ευρώ

«Στην πραγματικότητα εμείς βλέπουμε την Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, ως σχέδιο που θα σώσει το μέλλον της Κωνσταντινούπολης. Η διώρυγα της Κωνσταντινούπολης με κόστος περίπου 15 δισ. δολάρια στοχεύουμε να ολοκληρωθεί σε 6 χρόνια. Ο Πορθητής κατακτώντας την Κωνσταντινούπολη, περνώντας τα καράβια του από την στεριά, έκανε όλο τον κόσμο να τον θαυμάζει. Και εμείς με τις γέφυρες που σαν καντήλια κρεμάσαμε στα στενά κάναμε τον κόσμο να μας θαυμάζει.

»Και τώρα συνδέοντας τον Μαρμαρά με την Μαύρη Θάλασσα με ένα νέο στενό, με την διώρυγα Κωνσταντινούπολης, για μία ακόμη φορά θα αφήσουμε έκθαμβο τον κόσμο» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ