Η Σιγκαπούρη έγινε η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για αγαθά και υπηρεσίες

Η Σιγκαπούρη έγινε η ακριβότερη πόλη στον κόσμο για αγαθά και υπηρεσίες

Τα αυτοκίνητα και η ασφάλεια υγείας στη Σιγκαπούρη είναι κατά 133% και 109% ακριβότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο

Η Σιγκαπούρη έγινε για πρώτη φορά η ακριβότερη πόλη για αγαθά και υπηρεσίες που απευθύνονται σε πλούσιους ανθρώπους ξεπερνώντας το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα.

Τα αυτοκίνητα και η ασφάλεια υγείας στη Σιγκαπούρη είναι κατά 133% και 109% ακριβότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο, ανάμεσα σε 12 καταναλωτικά αγαθά και οκτώ υπηρεσίες που αντανακλούν τις συνήθειες στις δαπάνες των πλούσιων πολιτών, σύμφωνα με τη φετινή έκθεση της Julius Baer's Global Wealth and Lifestyle.

Η πολιτικά σταθερή και φορολογικά φιλική πόλη-κράτος είναι μια από τις πρώτες ασιατικές πόλεις που μείωσε σημαντικά τους περιορισμούς για την ανάσχεση της πανδημίας και έχει αρχίσει να παρατηρεί μια συγκέντρωση πλούτου.

Η ζήτηση για στέγαση είναι μεγάλη, οι θέσεις στα σχολεία λιγοστές και το γενικό κόστος ζωής για όλους είναι υψηλό στη Σιγκαπούρη, προσθέτει η έκθεση.

Η Σανγκάη, η οποία πέρυσι βρισκόταν στην πρώτη θέση, έπεσε φέτος στη δεύτερη. Πιθανοί παράγοντες περιλαμβάνουν τους μεγαλύτερης διάρκειας περιορισμούς για την πανδημία σε σχέση με άλλες πόλεις, σημειώνει η έκθεση. Το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται στην τρίτη θέση, ενώ το Γιοχάνεσμπουργκ στην τελευταία θέση της λίστας η οποία αφορά 25 πόλεις σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ