Twitter: H Λίντα Γιακαρίνο θα είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος - Το ανακοίνωσε ο Μασκ

Twitter: H Λίντα Γιακαρίνο θα είναι η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος - Το ανακοίνωσε ο Μασκ

Η πρώην επικεφαλής διαφήμισης της NBCUniversal, Λίντα Γιακαρίνο, θα γίνει η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος του Twitter, όπως δήλωσε την Παρασκευή ο νυν Διευθύνων Σύμβουλος Ίλον Μασκ σε ένα tweet.

«Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω τη Linda Yaccarino ως τη νέα διευθύνουσα σύμβουλο του Twitter!» έγραψε ο Μασκ. «Η @LindaYacc θα επικεντρωθεί κυρίως στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, ενώ εγώ θα επικεντρωθώ στο σχεδιασμό προϊόντων και στη νέα τεχνολογία».

Η Γιακαρίνο εκσυγχρόνισε τη διαφημιστική επιχείρηση του τμήματος ψυχαγωγίας και μέσων ενημέρωσης της Comcast Corp και βρισκόταν σε συζητήσεις για τη θέση πριν το NBC ανακοινώσει την αποχώρησή της το πρωί της Παρασκευής.

Από τότε που ο Μασκ εξαγόρασε το Twitter τον Οκτώβριο, οι διαφημιστές έχουν εγκαταλείψει την πλατφόρμα, ανησυχώντας ότι οι διαφημίσεις τους θα μπορούσαν να εμφανίζονται δίπλα σε ακατάλληλο περιεχόμενο, αφού η εταιρεία έχασε σχεδόν το 80% του προσωπικού. Ο Μασκ νωρίτερα φέτος αναγνώρισε ότι το Twitter υπέστη μαζική μείωση των διαφημιστικών εσόδων.

Η «πορεία του Twitter θα πάρει αμέσως στροφή 180 μοιρών» υπό την ηγεσία της, δήλωσε ο Λου Πασκάλις, μακροχρόνιο στέλεχος της διαφημιστικής βιομηχανίας και διευθύνων σύμβουλος της AJL Advisory, μιας εταιρείας συμβούλων μάρκετινγκ.

Ο Μασκ απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους, επέσπευσε το λανσάρισμα ενός συνδρομητικού προϊόντος που επέτρεπε σε απατεώνες να υποδύονται μεγάλες μάρκες και ανέστειλε χρήστες με τους οποίους διαφωνούσε.

«Νομίζω ότι (η Γιακαρίνο) ανέβηκε σε κάθε βουνό που μπορούσε στο NBCU και το έκανε άψογα. Και δεν υπάρχει μεγαλύτερη πρόκληση από την αποκατάσταση της τάξης στο Twitter», δήλωσε.

Δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία με την Γιακαρίνο για σχόλια.

Ο Μασκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, ολοκλήρωσε την αγορά του Twitter τον Οκτώβριο έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τον Δεκέμβριο δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου μόλις βρει «κάποιον αρκετά ανόητο για να αναλάβει τη δουλειά».

Την Πέμπτη, ο Μασκ έγραψε στο Twitter ότι είχε βρει διευθύνοντα σύμβουλο χωρίς να κατονομάσει τη Γιακαρίνο. Ένα άτομο που βρίσκεται κοντά στη Γιακαρίνο δήλωσε ότι το tweet του Μασκ μπορεί κάλλιστα να έχει επιταχύνει το χρονοδιάγραμμα για την ένταξή της στο Twitter, κάτι που θα ήταν βάλσαμο για τους μετόχους της Tesla.

Οι μετοχές της Tesla υποχώρησαν κατά 1,3% την Παρασκευή, καθώς οι αναλυτές σχολίαζαν ότι η πρόσληψη ΔΣ θα επιτρέψει στον Μασκ να επικεντρωθεί στην επιχείρηση των ηλεκτρικών οχημάτων. Οι μετοχές της Comcast είχαν μικρή μεταβολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ