Η Microsoft παγώνει τους μισθούς για να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα

 Η Microsoft παγώνει τους μισθούς για να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν μειώσει και περικόψει τα έξοδά τους σε παγκόσμιο επίπεδο

Η Microsoft αποφάσισε να παγώσει τους μισθούς όλων των εργαζομένων της πλήρους απασχόλησης φέτος προκειμένου να αντιμετωπίσει την οικονομική αβεβαιότητα που μαστίζει τον τεχνολογικό κλάδο διεθνώς.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σάτια Ναντέλα ανέφερε σε εσωτερικό σημείωμα πως η εν λόγω κίνηση είναι απαραίτητη προκειμένου να δημιουργηθεί «αρκετή απόδοση» ώστε να γίνουν επενδύσεις για τη μεγάλη στροφή της πλατφόρμας προς την τεχνητή νοημοσύνη. Η Microsoft είχε ήδη αυξήσει τις αποζημιώσεις το 2022, πρόσθεσε.

«Ως εταιρεία αναγνωρίζουμε ότι η δραστηριοποίηση σε ένα τόσο δυναμικό οικονομικό περιβάλλον όσο και η στροφή προς την τεχνητή νοημοσύνη απαιτεί να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το πώς επενδύουμε στους ανθρώπους μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το Insider αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο «πάγωμα» των μισθών νωρίτερα την Τετάρτη.

Οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν μειώσει και περικόψει τα έξοδά τους σε παγκόσμιο επίπεδο λαμβάνοντας υπόψη τη μειωμένη καταναλωτική ζήτηση και έχουν προσπαθήσει να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους ενόψει μιας πιθανής ύφεσης. Φέτος, η Microsoft ξεκίνησε την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας, όπως και άλλες εταιρείες από την Meta Platforms έως την Amazon.com

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα τριμηνιαία κέρδη και πωλήσεις που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ενώ ποντάρει μαζικά στην τεχνητή νοημοσύνη. Στα παραπάνω συμπεριλαμβάνονται νέες επενδύσεις ύψους 10 δισ. δολαρίων στο OpenAI και ένα chatbot για τη μηχανή αναζήτησης Bing – μια στρατηγική για τις μελλοντικές πωλήσεις των υπηρεσιών cloud Azure, των διαφημίσεων αναζήτησης και της ανάπτυξης προγραμμάτων.

«Ως ανώτερη ηγετική ομάδα, δεν παίρνουμε αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία, την επεξεργαστήκαμε επί αρκετούς μήνες», ανέφερε ο Ναντέλα στο υπόμνημά του. «Φέτος οι οικονομικές συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές σε πολλές διαστάσεις, συμπεριλαμβανομένης της ζήτησης των πελατών, της αγοράς εργασίας και των επενδύσεων που απαιτούνται για τον επόμενο κύκλο καινοτομίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ