ΕΟΦ - Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα τρία επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος

ΕΟΦ - Προειδοποίηση: Μην χρησιμοποιείτε αυτά τα τρία επικίνδυνα προϊόντα αδυνατίσματος

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κάνει έκκληση στους καταναλωτές να μην αγοράζουν και να μην χρησιμοποιούν τα προϊόντα αδυνατίσματος «Trex Tea refresh yourself, Trex Cap, Trex+plus»

Σε ανακοίνωση ο ΕΟΦ προειδοποιεί για τα συγκεκριμένα προϊόντα, αναφέροντας ότι η μία εκ των ουσιών που περιέχει έχει αποσυρθεί, ενώ μία άλλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΦ:

«Ο ΕΟΦ, κατόπιν ενημέρωσης από την Αρμόδια Αρχή της Γαλλίας (ANSM), προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων: Trex Tea refresh yourself, Trex Cap, Trex+plus.

Τα εν λόγω προϊόντα διακινούνται από ξένες ιστοσελίδες για την αποτοξίνωση και την απώλεια βάρους.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου του ANSM, στα προϊόντα αυτά ταυτοποιήθηκαν οι φαρμακευτικές ουσίες σιβουτραμίνη και σιλδεναφίλη. Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 από την Ε.Ε., διότι, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP-ΕΜΑ), η σχέση οφέλους-κινδύνου δεν είναι θετική. Η δε σιλδεναφίλη συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Συνεπώς, η χρήση των συγκεκριμένων μη εγκεκριμένων προϊόντων ενέχει κίνδυνο για την υγεία του χρήστη.

Οι καταναλωτές καλούνται σε επαγρύπνηση, ώστε, σε περίπτωση που περιέλθουν στην κατοχή τους τα εν λόγω προϊόντα, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ. Υπογραμμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένα σημεία διάθεσης μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ