Καθυστερούν οι καταναλωτές να πληρώσουν την ΔΕΗ λόγω φουσκωμένων λογαριασμών

Καθυστερούν οι καταναλωτές να πληρώσουν την ΔΕΗ λόγω φουσκωμένων λογαριασμών

Η ακρίβεια και η παρατεταμένη ενεργειακή κρίση έχει φέρει τους καταναλωτές στα όρια τους, καθώς θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους

Τα νοικοκυριά για έβδομο συνεχόμενο μήνα και παρά τις κρατικές επιδοτήσεις καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στην εξόφληση των λογαριασμών.

Πολλοί είναι οι καταναλωτές που αναγκάζονται να κάνουν διακανονισμό για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ποσό που καλούνται να πληρώσουν παρά την επιδότηση. Άλλοι πάλι μεταθέτουν την πληρωμή των λογαριασμών για αργότερα, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ.

Αυτό αφορά τους λογαριασμούς Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου και Ιανουαρίου που έχουν έρθει αρκετά φουσκωμένοι παρά την επιδότηση. Να σημειωθεί η έκπτωση αφορά τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα λόγω ουκ ολίγοι λογαριασμοί του Ιανουαρίου ήρθαν χωρίς την επιδότηση επιτείνοντας το πρόβλημα. Στην ουσία δεν είχε γίνει η αντιστοίχηση με τα μητρώα, καθώς ενώ φαινόταν ότι πάει ο λογαριασμός σε πρώτη κατοικία εμφανιζόταν και ως επαγγελματική.

Παράλληλα πολλές είναι οι περιπτώσεις που δεν καταστεί δυνατόν να διασταυρωθεί αν ο λογαριασμός αφορά πρώτη κατοικία ή κάτι άλλο και έτσι έρχεται το ποσό χωρίς έκπτωση. Επίσης θα γίνει έρευνα αν έχουν τηρηθεί σωστά οι ρήτρες αναπροσαρμογής. πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ