Πώς "εκτοξεύεται" ο λογαριασμός του ρεύματος από τη χρέωση του ηλεκτρικού καλοριφέρ

Πώς "εκτοξεύεται" ο λογαριασμός του ρεύματος από τη χρέωση του ηλεκτρικού καλοριφέρ

Επικίνδυνες για την τσέπη μας είναι φέτος οι απλές ηλεκτρικές συσκευές θέρμανσης καθώς το κόστος λειτουργίας τους μπορεί να ξεπεράσει μέσα σε μόλις έναν μήνα ακόμη και το κόστος αγοράς της συσκευής. Δείτε πώς μια συσκευή των 70-80 ευρώ που θερμαίνει το χώρο καταναλώνοντας ηλεκτρική ενέργεια, μπορεί να φτάσει να κοστίζει ακόμη και 5-6 ευρώ την ημέρα (ή και πάνω από 100 ευρώ τον μήνα) ανάλογα φυσικά με τις ώρες που θα βρίσκεται σε λειτουργία

Οι κατάλογοι των πολυκαταστημάτων είναι γεμάτοι με ηλεκτρικές θερμάστρες, καλοριφέρ και λοιπές συσκευές οιι οποίες έχουν μεν χαμηλό κόστος αγοράς, ωστόσο, η λειτουργία τους είναι πολύ ενεργοβόρα. Μια συσκευή των 2000 κιλοβάτ (υπάρχουν σώματα και με 3000 κιλοβάτ) καταναλώνουν δύο κιλοβάτ για κάθε ώρα λειτουργίας. Όταν όμως η τιμή ενός κιλοβάτ έχει φτάσει να κοστίζει από 0,25 έως και 0,33 ευρώ, τότε το κόστος για μια 5ωρη λειτουργία σε ημερήσια βάση, μπορεί να εκτιναχθεί ακόμη και στα ... 70 ευρώ τον μήνα. Τόσο περίπου κοστίζει και η αγορά της συσκευής.

Το εργαλείο που ακολουθεί, κάνει τους σχετικούς υπολογισμούς. Θα συμπληρώσετε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος της συσκευής (το γράφει το κουτί ή το ταμπελάκι πάνω στη συσκευή), τον μήνα που θα χρησιμοποιηθεί (από αυτό εξαρτάται και η λεγόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής) αλλά και τα χρήματα που σας ζητά η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ