Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το 13032 - Γιατί τελειώνει το 13033 για όσους θέλουν να κάνουν αγορές

Το νέο πενταψήφιο για τις αγορές μας

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για το 13032 - Γιατί τελειώνει το 13033 για όσους θέλουν να κάνουν αγορές

Άλλη μια ιδέα που αποσκοπεί στο να επιτρέψει την επαναλειτουργία των καταστημάτων χωρίς όμως αυτή να συνδυαστεί με κοσμοσυρροή στους δρόμους, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, πέφτει στο τραπέζι και μπαίνει στο στάδιο της υλοποίησης.

Οι καταναλωτές, θα στέλνουν μήνυμα στο 13032 για να κάνουν τα ψώνια τους και το 13033 θα παραμείνει «ζωντανό» μόνο για τις μετακινήσεις για βοήθεια ηλικιωμένων, για θέματα υγείας, για σωματική άθληση κλπ. Σε αντίθεση με το 13033, το 13032 έχει «κόφτη». Δηλαδή είναι έτσι φτιαγμένο ώστε να μην «απαντάει» αν ο ίδιος αριθμός κινητού τηλεφώνου επιχειρήσει να στείλει και δεύτερο μήνυμα μέσα στην ίδια ημέρα. Στόχος είναι να εφαρμοστεί στην πράξη ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών. Δηλαδή, από τη στιγμή που θα στέλνει κάποιος μήνυμα στο 13032 και θα έρχεται η απάντηση, θα μετράει αντίστροφα ο χρόνος των τριών ωρών μέσα στις οποίες ο καταναλωτής θα πρέπει να κάνει όλα τα του ψώνια συμπεριλαμβανομένων και των αγορών τροφίμων.

Η διαδικασία έχει τα μειονεκτήματά της. Μπορεί το 13032 να κόβει την αποστολή δεύτερου SMS από τον ίδιο αριθμό αλλά δεν μπορεί να ταυτοποιήσει αν ο καταναλωτής διαθέτει και δεύτερο κινητό τηλέφωνο για να στείλει δεύτερο SMS και να ανανεώσει τον χρόνο του για ακόμη τρεις ώρες. Επίσης, υπάρχει πάντοτε η λύση της έγγραφης βεβαίωσης που επίσης μπορεί να συνδυαστεί: και SMS και βεβαίωση και ιδού η λύση για να ψωνίζει κάποιος με τις ώρες χωρίς να κινδυνεύει με την επιβολή προστίμου.

Οι αδυναμίες του 13032 δεν είναι άγνωστες στους λοιμωξιολόγους. Γι’ αυτό και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι δεν θα ανάψει το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των καταστημάτων ούτε την επόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ