Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

Ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξετε

«Πρεμιέρα» σήμερα για τις χειμερινές εκπτώσεις με το λιανεμπόριο θα ελπίζει ότι θα τονωθεί η ρευστότητα των επιχειρήσεων.

Παρά τις φθινοπωρινές προσφορές και την Black Friday η ζήτηση παρέμεινε αναιμική και οι επιχειρήσεις ποντάρουν, πλέον, πολλά στις χειμερινές εκπτώσεις οι οποίες ξεκινούν σήμερα, 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών οι καταναλωτές κατά τη διενέργεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Επιπλέον, ο ΕΣΑ εφιστά την προσοχή στους ιδιοκτήτες καταστημάτων, υπογραμμίζοντας ότι οι κυρώσεις είναι αυστηρές και στους παραβάτες των διατάξεων επιβάλλεται πρόστιμο ποσού ίσου με το 0,5% του ετήσιου κύκλου εργασιών και πάντως όχι κατώτερο των 5.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που επιβληθεί για δεύτερη φορά πρόστιμο για την ίδια παράβαση μέσα σε διάστημα 5 ετών, το πρόστιμο αυξάνεται στο 3% του ετήσιου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ