Και ο χορός των επιδομάτων συνεχίζεται: Στο ΦΕΚ το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

Bonus 3,125 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο στους 9 νομούς της Α' ζώνης και στους ορεινούς δήμους της Β' ζώνης - Έως τις 28 Δεκεμβρίου η καταβολή 12 εκατ. ευρώ

Και ο χορός των επιδομάτων συνεχίζεται: Στο ΦΕΚ το έκτακτο επίδομα θέρμανσης

 Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε πριν από λίγο στο ΦΕΚ από την οποία προκύπτει ότι θα καταβληθούν επιπλέον 12 εκατομμύρια ευρώ στους περυσινούς δικαιούχους μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου (αν και πληροφορίες από την αρμόδια ΑΑΔΕ αναφέρουν ότι θα γίνουν προσπάθειες η πληρωμή να γίνει μέσα στην εβδομάδα).

Δικαιούχοι είναι οι περυσινοί δικαιούχοι του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης οι οποίοι θα εισπράξουν επιπλέον 12,5 λεπτά του ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου το οποίο επιδοτείται. Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν κάποια ενέργεια και το ποσό θα πιστωθεί αυτόματα στον τραπεζικό τους λογαριασμό. Οι δικαιούχοι είναι μόνοι κάτοικοι των νομών:

  1. Γρεβενών
  2. Δράμας
  3. Έβρου
  4. Ευρυτανίας
  5. Ιωαννίνων
  6. Καστοριάς
  7. Κοζάνης
  8. Σερρών
  9. Φλώρινας

Επίσης, το συμπληρωματικό ποσό θα εισπράξουν και οι κάτοικοι των ορεινών δήμων που ανήκουν στους ακόλουθους νομούς της λεγόμενης Β ζώνης: Αρκαδίας, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Καρδίτσας, Κιλκίς, Λάρισας, Μαγνησίας, Ξάνθης, Πέλλας, Πιερίας, Ροδόπης, Τρικάλων, Χαλκιδικής.

Οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 3,125 ευρώ για κάθε τετραγωνικό μέτρο κατοικίας. Υπάρχει ανώτατο πλαφόν 80 τετραγωνικών για τον εργένη και 100 τετραγωνικών για τον παντρεμένο. Άρα η συμπληρωματική οικονομική ενίσχυση θα κυμανθεί από τα 250 έως τα 312,5 ευρώ ενώ ο αριθμός των δικαιούχων αναμένεται να φτάσει στους 80-100.000

Δείτε και όλες τις πληροφορίες για το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2018-2019 εδω

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ