Roaming τέλος – Φθηναίνουν και οι συναλλαγές με τις πιστωτικές

Roaming τέλος  – Φθηναίνουν και οι συναλλαγές με τις πιστωτικές
Θα καλούμε Αθήνα από το κινητό μας ενώ βρισκόμαστε στο Παρίσι και στο Βερολίνο χωρίς να μας νοιάζει; Θα απαντάμε ελεύθερα το κινητό μας όταν θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό χωρίς να απορρίπτουμε τις κλήσεις για λόγους κόστους; Όλα αυτά μπορεί να συμβούν με απόφαση που λαμβάνεται σήμερα και αύριο στο Ευρωκοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν για το roamingαλλά και για τις χρεώσεις στις συναλλαγές των πιστωτικών καρτών. Τι θα αλλάξει για την τσέπη μας αν το ευρωκοινοβούλιο ανάψει το πράσινο φώς; Δείτε όλες τις πληροφορίες  

Καταρχήν, οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν για πλαφόν στις χρεώσεις των τραπεζικών καρτών καθώς και μέτρα για να γίνουν ασφαλέστερες οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι κανόνες που τίθενται σε ψηφοφορία προτείνουν τα τέλη των συναλλαγών που γίνονται με πιστωτικές κάρτες να μην είναι περισσότερο από το 0,3% της αξίας των συναλλαγών και τα τέλη των χρεωστικών καρτών να μην είναι περισσότερο από 0,07€ ή 0,2% της αξίας των συναλλαγών (ανάλογα ποιό είναι χαμηλότερο).

Επίσης, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφασίζει για το τέλος της περιαγωγής εντός της ΕΕ από το 2015. Άρα, τα τηλεφωνήματα από τα κινητά μας όταν θα βρισκόμαστε στο εξωτερικό, θα γίνουν εξαιρετικά φθηνότερες καθώς –θεωρητικά τουλάχιστον- ακόμη και στο εξωτερικό θα «ξοδεύουμε» από τον προπληρωμένο χρόνο ομιλίας του κινητού μας. Οι κανόνες στοχεύουν επίσης την ενίσχυση της αρχής της ουδετερότητας στο διαδίκτυο, που διασφαλίζει ότι οι πάροχοι ίντερνετ δεν μπορούν να επιβραδύνουν ή να εμποδίσουν τις υπηρεσίες του διαδικτύου κατά βούληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ