Ολομέλεια: Συζητείται η κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

Ολομέλεια: Συζητείται η κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας

 Με τις τοποθετήσεις των εισηγητών και των ειδικών αγορητών των κομμάτων ξεκίνησε η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για την «Κύρωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας».

Χθες, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, «υπέρ» της Κύρωσης του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Την καταψήφισαν ΚΚΕ και Μέρα 25, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και Ελληνική Λύση έχουν επιφυλαχθεί να τοποθετηθούν σήμερα στην Ολομέλεια.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει μια βουλευτική τροπολογία για την «ένταξη στις ισχύουσες μισθολογικές διατάξεις για την προσωπική διαφορά Υπαλλήλων του Υπουργείου Οικονομικών και εποπτευόμενων φορέων του, καθώς επίσης του διοικητικού προσωπικού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτος του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Ο εισηγητής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Τρύφωνας Αλεξιάδης, πάντως, στην Επιτροπή Οικονομικών ανέφερε πως «εάν το Υπουργείο Οικονομικών ή η πολιτική του ηγεσία θεωρεί ότι για τυπικούς, διαδικαστικούς ή οτιδήποτε άλλους λόγους, δεν πρέπει να κατατεθεί η τροπλογία σε αυτό το νομοσχέδιο και πρέπει να πάει σε ένα άλλο, εμείς εάν ακούσουμε ότι υπάρχει η πολιτική δέσμευση για λύση του προβλήματος, είμαστε έτοιμοι ακόμα και να την αποσύρουμε»

Το νομοσχέδιο εισάγεται στην Ολομέλεια με τη διαδικασία συζήτησης και ψήφισης που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον ΚτΒ για τις Κυρώσεις Κωδίκων. Η Διάσκεψη των Προέδρων έχει αποφασίσει εκτός από τις τοποθετήσεις των εισηγητές και ειδικών αγορητές των κομμάτων, των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων και των Υπουργών να υπάρξουν δύο κύκλοι ομιλητών. Ο πρώτος κύκλος από έξι ομιλητές - βουλευτές κατά προτεραιότητας και ο δεύτερο κύκλο από 12 βουλευτές- ομιλητές κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ