Χρ. Σταϊκούρας: Από τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις η επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Χρ. Σταϊκούρας: Από τον Ιούλιο και σε 96 δόσεις η επιστροφή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές μέχρι το τέλος του 2022.

Tον Ιούλιο θα ξεκινήσει η αποπληρωμή της Επιστρεπτέας Προκαταβολής και το ποσό θα επιστραφεί σε 96 δόσεις από τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, από όλους τους κύκλους της επιστρεπτέας προκαταβολής έχουν χορηγηθεί συνολικά 8,3 δισ. ευρώ, ενώ μετά τα κουρέματα το ποσό που καλούνται να επιστρέψουν οι δικαιούχοι ανέρχεται σε 3 δισ. ευρώ, από τα οποία το Δημόσιο υπολογίζει να εισπράξει 2,3 δισ. ευρώ καθώς αναμένει κάποιοι να καταβάλουν λιγότερα κάνοντας χρήση της έκπτωσης του 15% για εφάπαξ εξόφληση και κάποιοι άλλοι να αφήσουν απλήρωτη την οφειλή.

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει δώσει ατύπως παράταση για την εφάπαξ εξόφληση των ποσών της επιστρεπτέας προκαταβολής με έκπτωση 15%.

Παράλληλα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές μέχρι το τέλος του έτους, μέτρο που θα κοστίσει 250 εκατ. ευρώ, , ο οποίος τόνισε ότι είναι ρεαλιστικά αισιόδοξος ότι η χώρα σε επίπεδο τουρισμού θα τα καταφέρει ξανά το 2022.

Πηγή: imerisia.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ