ΥΠΟΙΚ: Επέκταση της έκπτωσης 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις οφειλών προς την εφορία

ΥΠΟΙΚ: Επέκταση της έκπτωσης 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις οφειλών προς την εφορία

Ποιοι εξαιρούνται από την έκπτωση 25% - Τι προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών

Επεκτείνεται και τον μήνα Μάιο η έκπτωση 25% σε εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών προς την εφορία του μηνός Μαΐου 2020.

Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στην Βουλή στο πλαίσιο επικύρωσης των ΠΝΠ.

H έκπτωση παρέχεται σε επιχειρήσεις που επλήγησαν οικονομικά λόγω του κορονοϊού και αφορά στις εμπρόθεσμα καταβαλλόμενες δόσεις βεβαιωμένων οφειλών και δόσεις ρυθμίσεων ή διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών στη Φορολογική Διοίκηση με ημερομηνία υποχρέωσης καταβολής εντός του μηνός Μαΐου 2020.

Εξαιρούνται από την έκπτωση 25% οι οφειλές από ΦΠΑ και παρακρατούμενους φόρους που δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης/διευκόλυνσης τμηματικής καταβολής, καθώς και οφειλές που προέρχονται από ανάκτηση κρατικών ενισχύσεων και χρέη υπέρ αλλοδαπού Δημοσίου.

Επίσης με την τροπολογία:

– Επεκτείνεται και για το μήνα Μάιο η μείωση κατά 40% του μισθώματος επαγγελματικών μισθώσεων για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και των μισθώσεων κύριας κατοικίας και μισθώσεων εξαρτημένων μελών - φοιτητών για εργαζόμενους πληττόμενων επιχειρήσεων που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

Με τη διάταξη διευκρινίζεται ότι η έκπτωση του ενοικίου καταλαμβάνει ρητά και τις περιπτώσεις όπου μισθωτής δεν είναι ο ίδιος ο εργαζόμενος στις επιχειρήσεις, αλλά και ο/η σύζυγος ή το έτερο μέρος συμφώνου συμβίωσης του εργαζομένου.

– Η έκπτωση ενοικίου 40% του ενοικίου εφαρμόζεται για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο για τους ναυτικούς των οποίων η σύμβαση ναυτολόγησης τελεί σε αναστολή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ