«Σπάστε» τον φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις -Φτιάξτε μόνοι σας το δοσολόγιο

Εκπνέει στις 30 Ιουλίου η προθεσμία για την πληρωμή της πρώτης δόσης μετά την ανακοίνωση 24ωρης παράτασης – Ανοικτό το ενδεχόμενο μικρής παράτασης – Πώς θα μεταθέσετε την αποπληρωμή του φόρου από το τέλος Νοεμβρίου, στο τέλος Ιουνίου του 2020

«Σπάστε» τον φόρο εισοδήματος σε 12 δόσεις -Φτιάξτε μόνοι σας το δοσολόγιο

Για την τελευταία ημέρα υποβολής των δηλώσεων άφησαν περισσότεροι από 150.000 φορολογούμενοι την εκπλήρωση της συγκεκριμένης υποχρέωσης. Και ενώ το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε παράταση 24 ωρών ώστε η προθεσμία να εκπνεύσει τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουλίου, τα βλέμματα των τριών εκατομμυρίων φορολογουμένων που έχουν παραλάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό, στρέφονται στην κρίσιμη ημερομηνία της 31ης Ιουλίου κατά την οποία θα πρέπει να πληρωθεί η πρώτη από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Για όσους φορολογούμενους δεν διαθέτουν πιστωτική κάρτα, για όσους δεν έχουν την απαιτούμενη ρευστότητα για να πληρώσουν την 1η δόση «εδώ και τώρα» ή για όσους θέλουν να κρατήσουν τη ρευστότητά τους προκειμένου να ξεφορτωθούν χρέος μέσω της επερχόμενης ρύθμισης των 120 δόσεων, υπάρχει ο τρόπος ο φόρος να σπάσει σε 12 δόσεις με μικρό κόστος.

Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από 6,1 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις κάτι που σημαίνει ότι υπολείπονται περίπου 200 χιλιάδες. Έχουν εκδοθεί 2,9 εκατομμύρια χρεωστικά εκκαθαριστικά στους κατόχους των οποίων έχουν βεβαιωθεί περίπου τρία δις. ευρώ και 930 χιλιάδες πιστωτικά σημειώματα στα οποία πρέπει να επιστραφούν 358 ευρώ ανά φορολογούμενου ή 330 εκατ. ευρώ συνολικά.

Η αγωνία εστιάζεται στα τρία εκατομμύρια των φορολογουμένων με τα χρεωστικά εκκαθαριστικά. Αυτοί έχουν στην πραγματικότητα τρεις επιλογές. Πρώτον να ακολουθήσουν την οδό της εφορίας: τρεις διμηνιαίες δόσεις. Την πρώτη στις 31/07, την δεύτερη στο τέλος Σεπτεμβρίου και την 3η στο τέλος Νοεμβρίου.

Υπάρχει και η λύση των 12 δόσεων μέσω της πάγιας ρύθμισης η οποία ναι μεν τελεί υπό αναθεώρηση (βελτίωση) αλλά προς το παρόν είναι ανοικτή και μπορείτε να κάνετε χρήση. Για το πώς θα προκύψουν οι δόσεις μπορείτε να κάνετε τους σχετικούς υπολογισμούς μέσω του εργαλείου του fpress.gr το οποίο παράγει και το σχετικό δοσολόγιο όποιο και αν είναι το χρέος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ