Πήγαν στο μαγαζί του ελεγκτές και ο ιδιοκτήτης λιποθύμησε

Πήγαν στο μαγαζί του ελεγκτές και ο ιδιοκτήτης λιποθύμησε

Η αποδοχή των προστίμων γιορτινές μέρες συνοδεύτηκε από διάχυτη δυσαρέσκεια, αλλά και απογοήτευση και απελπισία, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ακόμη και… λιποθυμικά επεισόδια και ελεγκτές να καλούν τελικά σε βοήθεια το ΕΚΑΒ.

Χριστουγεννιάτικη… «έξοδο» στον Βόλο είχαν υπάλληλοι της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκια της Υπηρεσίας προχώρησαν το περασμένο Σάββατο σε φορολογικούς ελέγχους. Προπαραμονή Χριστουγέννων, πρωινές ώρες, οι υπάλληλοι μοίρασαν πρόστιμα.

Στο στόχαστρο των ελεγκτών, βρέθηκαν καταστήματα κατά κύριο λόγο υγειονομικού ενδιαφέροντος. Κλιμάκια ελεγκτών «τίμησαν» ανά… ζεύγη καφέ, μπαρ, εστιατόρια, καθώς και κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια, όπου διενεργήθηκαν εξονυχιστικοί έλεγχοι στα φορολογικά στοιχεία των επιχειρήσεων, για την έκδοση αποδείξεων με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι έλεγχοι όμως, έγιναν κάτω από κλίμα διάχυτης δυσαρέσκειας, κατήφειας και απογοήτευσης. Μάλιστα, όπως γράφει ο taxydromos.gr σε μία περίπτωση επαγγελματίας αισθάνθηκε έντονη δυσφορία και έχασε τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να υπάρξει πανικός και αναστάτωση. Οι ελεγκτές βρέθηκαν τελικά να τηλεφωνούν στο ΕΚΑΒ για βοήθεια…

Άλλοτε ως πελάτες, άλλοτε με αιφνιδιαστικές επισκέψεις ή ελέγχους στους επισκέπτες των καταστημάτων, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας έλεγξαν πάνω από δέκα καταστήματα και εντόπισαν παραβάσεις σε τουλάχιστον τέσσερα από αυτά.

Τρία καφέ και ένα κομμωτήριο κλήθηκαν τελικά να πληρώσουν τη… λυπητερή, με συνολικό ποσό προστίμων ύψους 1.500 ευρώ για μη έκδοση συνολικά 20 αποδείξεων. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν επιβλήθηκε το μέτρο αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων, καθώς η παραβατικότητα που εντοπίστηκε δεν ήταν μεγάλη.