Προς αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015

Προς αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015
Αναδρομική αύξηση της φορολογίας για τα εισοδήματα του 2015 επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι «θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στην φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα», χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει ποιες θα είναι αυτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες σχεδιάζονται αλλαγές στους συντελεστές για τα υψηλότερα εισοδήματα με σκοπό να «πιάσουν» τους στόχους του μνημονίου, αν και παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο ποια θεωρεί «υψηλά εισοδήματα» το οικονομικό επιτελείο.

Επιπλέον, η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ακόμη και με μονομερή απόφαση, δηλαδή χωρίς συμφωνία με τους θεσμούς, ώστε να αποφύγει ή έστω να περιορίσει τις περικοπές στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις.

Υποστηρίξει ότι το μέτρο θα είναι πρόσκαιρο για τρία χρόνια και θα συνδεθεί με την αύξηση της εισπραξιμότητας του συστήματος.

Αναφερόμενος στην επικείμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι έχει δεσμευθεί πως δεν θα θιγούν οι κύριες συντάξεις με το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση, και προσέθεσε διπλωματικά ότι αυτό «δεν πρέπει» να γίνει.

Στο μεταξύ, από 1ης Ιανουαρίου 2016 θα ξεκινήσει σταδιακά η σύνδεση των ταμειακών μηχανών επιχειρήσεων με το Taxis, ενώ το αφορολόγητο θα «κτίζεται» με αποδείξεις συναλλαγών με κάρτες.

Διαβάστε επίσης: Ιδού οι δέκα παρεμβάσεις στα φορολογικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ