Αλεξιάδης: Προς απόσυρση οι διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Αλεξιάδης: Προς απόσυρση οι διατάξεις για τα ανείσπρακτα ενοίκια
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθούν οι διατάξεις ου πολυνομοσχεδίου για την φορολόγηση των ενοικίων και των διατάξεων για τα ανείσπρακτα ενοίκια, μιλώντας στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

«Το νομοσχέδιο ορθολογικοποιεί τα πρόστιμα με στόχο την αύξηση της εισπραξιμότητας των προστίμων. Αυτή είναι η ουσία και γι’ αυτό πετάτε την μπάλα έξω», υπογράμμισε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι τώρα ο φορολογικός μηχανισμός ελέγχει τώρα τις υποθέσεις του 2001 και ότι δεκάδες χιλιάδες περιπτώσεις παραγράφονται στα τέλη του έτους.

Ο κ. Αλεξιάδης έδωσε απαντήσεις σε πολλά σημεία της κριτικής που κάνει η αντιπολίτευση, αλλά, όπως ο ίδιος επεσήμανε, και τα μέσα ενημέρωσης που «δημιουργούν κλίμα».

«Ξεχάσαμε ότι τα προηγούμενα χρόνια έξω από τη Βουλή μάτωναν οι διαδηλωτές και εδώ είχαμε κομματική πειθαρχία;», αναρωτήθηκε και τόνισε ότι «με κανονική διαδικασία και εξαντλητικό διάλογο φέρνει η κυβέρνηση το νομοσχέδιο. Εμείς θα κάνουμε αλλαγές. Δεν είναι διαδικασία take or leave it. Για παράδειγμα θα αποσυρθεί αύριο το άρθρο 2 παρ. 5 και 6» , που αφορά τους συντελεστές φορολόγησης του εισοδήματος από ακίνητα και την εξαίρεση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και ενώσεων ιδιοκτητών πολυκατοικιών από την υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης όταν δεν αποκτούν έσοδα υποκείμενα σε φόρο εισοδήματος.

«Το ότι σταματά η εκχώρηση των ανείσπρακτων ενοικίων δεν σημαίνει ότι φορολογούνται, αλλά ψάχνουμε να βρούμε με ποια διάταξη θα φορολογηθεί», επεσήμανε.

«Το νομοσχέδιο έρχεται να υλοποιήσει τις διατάξεις της συμφωνίας. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά αυτή είναι η συμφωνία. Περιμένουμε την δική σας αντιπρόταση. Εσείς πιέζατε την κυβέρνηση να πει «ναι» σε όποια συμφωνία και να ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα και τώρα λέτε να μην ψηφιστεί;», υπογράμμισε.

Για τις θυρίδες

Αναφερόμενος σε επιμέρους διατάξεις ο κ. Αλεξιάδης ξεκαθάρισε ότι η διάταξη για τις θυρίδες «δεν διαφέρει στο παραμικρό από την υπάρχουσα διάταξη. Είναι η ίδια διάταξη που υπάρχει από το 2013 και μπήκε για λόγους νομοτεχνικούς. Δεν λέω να διαβάζετε ούτε left, ούτε να ακούτε Κόκκινο, ούτε να διαβάζετε την Αυγή. Το taxcare να διαβάζετε».

Για τα διατηρητέα

Για τα διατηρητέα ο αναπληρωτής υπουργός τόνισε ότι «δεν υπάρχει διάταξη για τα διατηρητέα. Αυτό το υποστηρίζει ένας φορέας που καλούσε να ψηφίσουμε «ναι» στο δημοψήφισμα και αντιπροτείνει να μπει φόρος στα αγροτεμάχια». «Δεν θα βάλουμε συμπληρωματικό φόρο στα αγροτεμάχια», τόνισε.

Για τις αντικειμενικές

Για την εξομοίωση αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες ο Τρ. Αλεξιάδης επεσήμανε ότι το «σωστό σύστημα» των αντικειμενικών αξιών ισχύει από το 1986. «Τόσα χρόνια γιατί δεν κάνατε εσείς την εξομοίωση;», ρώτησε ο Τρ. Αλεξιάδης και ανακοίνωσε ότι «από 1-1-2017 θα έχουμε εξομοίωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών».

Ο κ. Αλεξιάδης απάντησε και στην κριτική για την εταιρεία φύλαξης του ΣΔΟΕ.

«Περίεργες τροπολογίες σαν αυτές που έρχονταν επί ΝΔ δεν θα φέρουμε. Περίεργες τροπολογίες εξυπηρέτησης συμφερόντων δεν θα φέρουμε», είπε και εξήγησε ότι «η διάταξη για τον ΣΔΟΕ είναι ότι επεκτείνουμε τις συμβάσεις φύλαξης του ΣΔΟΕ μέχρι 31 Δεκεμβρίου για να γίνει ο διαγωνισμός που δεν προλάβαμε λόγω εκλογών».

πηγή: naftemporiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ