Πώς θα καταβληθεί η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης - Όλη η εγκύκλιος

Πώς θα καταβληθεί η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης - Όλη η εγκύκλιος
Με εγκύκλιο της ΓΓΔΕ ξεκαθαρίζεται ο τρόπος με τον οποίο θα επιβληθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους η αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης.

Οι νέοι συντελεστές, θα πρέπει, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, να ληφθούν υπόψη σε όλες τις εκκαθαρίσεις μισθοδοσίας που έγιναν ή θα γίνουν από τις 16/07 και μετά.

Η εγκύκλιος πάντως, εμπεριέχει και μια ευχάριστη είδηση για τους μισθωτούς που εισπράττουν πάνω από 30.000 ευρώ (σ.σ από αυτό το επίπεδο και πάνω έχουν αυξηθεί οι συντελεστές της εισφοράς).

Το πρόσθετο ποσό φόρου που έχει προκύψει εξαιτίας του ότι οι νέοι συντελεστές ισχύουν αναδρομικά από 1/1/2015, θα πληρωθεί μέσω του εκκαθαριστικού της εφορίας του 2016.

Ειδικότερα η εγκύκλιος αναφέρει: «τα παρακρατηθέντα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης θα δηλωθούν στις ετήσιες δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2015, προκειμένου να συμψηφιστούν με τα συνολικά οφειλόμενα ποσά της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που προέκυψαν από τα ετήσια συνολικά καθαρά τους εισοδήματα του ίδιου έτους, κατ’ εφαρμογή των νέων διατάξεων»

Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο ΕΔΩ