ΕΒΕΠ: Έκπτωση στους φορολογούμενους που πληρώνουν στη ώρα τους

ΕΒΕΠ: Έκπτωση στους φορολογούμενους που πληρώνουν στη ώρα τους
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά με επιστολή του προς του συναρμόδιους υπουργούς ζητά την οριστική λύση της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών και όχι τη ψήφιση νέας, σχολιάζοντας την εφαρμογή της "μεταρρύθμισης" των 100 δόσεων.

Το επιμελητήριο σημειώνει ότι η ρύθμιση αυτή αναδεικνύεται σε άμεση προτεραιότητα και επιτακτική ανάγκη, προκειμένου να αναθερμανθούν η ελληνική αγορά και τα δημόσια ταμεία. "Ως εκ τούτου, οφείλουμε όλοι μας, να συμβάλουμε στην επιτυχή υλοποίησή της» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Β. Κορκίδης.

Όπως σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ίδια επιστολή, το μεγάλο ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ελαστικοποίηση της ρύθμισης, ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους φόρους, εισφορές και κίνητρα ένταξης καθώς και λιγότερους όρους και προϋποθέσεις εξαίρεσης. Κατ' επέκταση, προτείνεται έκπτωση 3% στους συνεπείς, που καταβάλλουν εγκαίρως τις δόσεις για φόρους και εισφορές.

Επίσης, έκπτωση 10% σε όσους προκαταβάλουν όλες τις δόσεις φορολογίας φυσικών και νομικών προσώπων και έκπτωση 5% σε όσους προπληρώνουν το 50% των ετήσιων φόρων και το υπόλοιπο 50% στις προβλεπόμενες δόσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ