Εκκληση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για αύξηση δόσεων στα ληξιπρόθεσμα

Εκκληση του Οικονομικού Επιμελητηρίου για αύξηση δόσεων στα ληξιπρόθεσμα
Έκκλησηγια αύξηση των δόσεων στις 100 όσον αφορά τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία απηύθυνε σήμερα Πέμπτη ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας, στον υπουργό Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελη.

Σύμφωνα με σημερινή δήλωση του κ. Κόλλια η πολύ χαμηλή συμμετοχή των οφειλετών στις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων χρεών στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και το γεγονός ότι πολλοί εξ αυτών τίθενται εκτός ρύθμισης, λόγω αδυναμίας εξυπηρέτησης των δόσεων, οδηγούν στο ξεκάθαρο συμπέρασμα ότι οι ρυθμίσεις αυτές δεν κινούνται στην κατεύθυνση της διευκόλυνσης των οφειλετών, αλλά δημιουργούν περαιτέρω προβλήματα.

«Είναι επιτακτική η ανάγκη για άμεση αύξηση του αριθμού των δόσεων έως και 100, και, ταυτόχρονα, να γίνουν πιο ελαστικά τα κριτήρια υπαγωγής. Μόνο έτσι το δημόσιο θα μπορέσει να διασφαλίσει την είσπραξη όσο το δυνατόν περισσότερων χρημάτων από αυτά τα χρέη, αφού οι οφειλέτες θα μπορούν να εξυπηρετούν με συνέπεια τη μηνιαία τακτοποίηση αυτών των χρεών», δήλωσε ο επικεφαλής του ΟΕΕ.

Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει άμεσα σε αυτό το μέτρο, ακόμα και μονομερώς, σε περίπτωση άρνησης της τρόικας, επισημαίνοντας πως σε αντίθετη περίπτωση το αδιέξοδο στο οποίο θα περιέλθουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις κινδυνεύει να αποβεί «μοιραίο» και για την πορεία των δημόσιων οικονομικών.