ΒΕΘ: Γνωμοδότηση "κεραυνός" η φοροεπιδρομή σε σπίτια, επαγγελματική στέγη

ΒΕΘ: Γνωμοδότηση "κεραυνός" η φοροεπιδρομή σε σπίτια, επαγγελματική στέγη
Για γνωμοδότηση ‘κεραυνό’ από το Νομικό Συμβούλιο του κράτους κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) αναφορικά με την επιτρεπόμενη, πλέον,

«φοροεπιδρομή» σε κατοικίες, ή επαγγελματικές έδρες φορολογουμένων για διενέργεια ελέγχων και αναζήτηση χρημάτων για είσπραξη φόρων ή άλλων οφειλών, χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι κάποια στιγμή θα πρέπει η πολιτεία να αντιληφθεί την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία, σχολιάζει: «η πλειοψηφία της Ολομέλειας του ΝΣΚ, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα φορολογικά όργανα, χωρίς την εγγύηση της παρουσίας εισαγγελέα, θα μπορούν να κάνουν "φύλλο και φτερό" και τους χώρους των σπιτιών. Οι γνωμοδοτήσεις αυτές μόνο πονοκέφαλο και περεταίρω αγωνία προκαλούν σε φορολογούμενους που δεν έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν λύνουν το πρόβλημα της μαύρης τρύπας των φορολογικών εσόδων».

«Η προσπάθεια είσπραξης, πάση θυσία, όλων όσων έχουν προβλεφθεί, δεν μπορούν να γίνονται, με το οποίο τίμημα. Η πραγματική οικονομία εξακολουθεί να νοσεί χωρίς όμως να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για τη μεταστροφή της σημερινής ζοφερής κατάστασης» καταλήγει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.