Εκπνέει η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

  Εκπνέει η προθεσμία για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών
Αύριο, Παρασκευή, εκπνέει η προθεσμία που είχε δοθεί στα τέλη Μαρτίου 2014 από το υπουργείο Οικονομικών για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών πέραν του έτους, με βάση τον πραγματικό χρόνο διακοπής στα φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.


Αυτό απλά σημαίνει ότι οι επιτηδευματίες που σταμάτησαν να ασκούν το επιτήδευμα τους το 2011 ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα μπορούν μέχρι αύριο να δηλώνουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους (στο τέλος του 2011). Εάν περάσει η αυριανή ημέρα, δεν δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν από την Δευτέρα τότε θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης (π.χ. 23 Ιουνίου 2014).
Έτσι, θα πρέπει να υποβάλλουν για το διάστημα 31/12/2011 έως 23/6/2014 όλες τις φορολογικές δηλώσεις και να πληρώσουν τους αναλογούντες φόρους και εισφορές.
Πάντως, ήδη ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Χατζάκης, έχει λάβει επιστολές από τις ενώσεις των φοροτεχνικών με τις οποίες του ζητούν την παράταση της προθεσμίας για την εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας. Όπως υποστηρίζουν, λόγω της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων τα λογιστικά-φοροτεχνικά γραφεία δεν προλαβαίνουν εκ των πραγμάτων να διεκπεραιώσουν τις εργασίες εκπρόθεσμων διακοπών. Επικαλούμενες δε το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βγει σχετική εγκύκλιος, που να διευκρινίζει πώς θα γίνουν οι εκπρόθεσμες διακοπές μετά τις 20/6/2014 οι ενώσεις των φοροτεχνών ζητούν να παραταθεί η προθεσμία, που λήγει στις 20 Ιουνίου, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ