Έβγαλαν όπλα σε εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο

Έβγαλαν όπλα σε εφοριακούς που πήγαν για έλεγχο
Απίστευτη καταγγελία του συλλόγου εργαζομένων στις εφορίες των νομών βοιωτίας και Εύβοιας. Υποστηρίζουν ότι φαρμακοποιός στον οποίο μπήκαν ελεγκτές της εφορίας προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο, κλείδωσε την πόρτα του φαρμακείου και τους απείλησε με όπλο.   


Οι εφοριακοί του συλλόγου διαμαρτύρονται -δημοσιεύουμε ολόκληρη την επιστολή του συλλόγου- διότι θεωρούν ότι με την προβολή θεμάτων τύπου "εντοπίστηκαν εφοριακοί με Prosche- στοχοποιούνται με αποτέλεσμα να προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό στη Χαλκίδα. Για την ιστορία, η συγκεκριμένη υπόθεση έκλεισε χωρίς δυσάρεστες συνέπειες καθώς ύστερα από 15λεπτη... ομηρία υπό την απειλή όπλου, ο φαρμακοποιός, πείστηκε να αφήσει τους εφοριακούς ελεύθερους. Δείτε την ιστορία μέσα από την ανακοίνωση των εφοριακών.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 04/12/2013 συγκροτήθηκε συνεργείο προληπτικού ελέγχου αποτελούμενο από δύο συναδέλφους της Δ.Ο.Υ. Χαλκίδας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου, οι συνάδελφοι αφού διαπίστωσαν παράβαση σε εξερχόμενο πελάτη φαρμακείου εισήλθαν στην επιχείρηση, η οποία σημειώνεται ότι βρισκόταν σε κεντρικό δρόμο της πόλης, προκειμένου να ολοκληρώσουν τον έλεγχο. Κατά την διάρκεια του ελέγχου ο φαρμακοποιός τους κλείδωσε μέσα στο κατάστημα προβάλλοντας εναντίον τους όπλο, το οποίο και όπλισε μπροστά τους, απειλώντας ότι θα τους σκοτώσει. Ευτυχώς οι συνάδελφοι, μετά από δεκαπεντάλεπτη ομηρία κατάφεραν να πείσουν, με ηρεμία, τον ελεγχόμενο επιχειρηματία ότι διενεργούσαν έναν απλό προληπτικό έλεγχο για την ορθή τήρηση των βιβλίων και στοιχείων της επιχείρησης και τους άφησε ελεύθερους. Άμεσα ειδοποιήθηκαν για το συμβάν ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής και ο Επόπτης ελέγχου όπου έσπευσαν κοντά στους συναδέλφους προς βοήθεια.

Με αφορμή το ανωτέρω περιστατικό θα θέλαμε να εκφράσουμε την συμπαράσταση προς τους δύο συναδέλφους μας αλλά και ταυτόχρονα την αγανάκτησή μας για το συμβάν. Σε μια εποχή όπου προβάλλεται το προφίλ του εφοριακού με τις Πόρσε και τις τεράστιες περιουσίες, που ο κόσμος υφίσταται οικονομική και ψυχολογική πίεση, το σύνολο των συναδέλφων προσπαθούν να κάνουν το καθήκον τους υπερβάλλοντας εαυτόν θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα αλλά και την ίδια τους ζωή.

Ειδικότερα οι συνάδελφοι που συμμετέχουν στα συνεργεία προληπτικών ελέγχων, όπως μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και το ανωτέρω περιστατικό, βρίσκονται σε αυξημένο κίνδυνο. Πέρα των άλλων, αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχοντες στα συνεργεία προληπτικού ελέγχου βγαίνουν χωρίς επιπλέον αμοιβή, χωρίς κάλυψη των εξόδων μετακίνησή τους και αδυνατούν να κάνουν και τη χρήση της άδειας που προβλέπεται μιας και έχουν να διαχειριστούν τεράστιο όγκο εσωτερικής εργασίας με παραγραφόμενες υποθέσεις.

• Ζητάμε την άμεση ευαισθητοποίηση της Γενικής Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατευθούν οι συνάδελφοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να μη κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ