Και μετά τις 22:00 τι; Ιστορίες φορολογικής τρέλας

Και μετά τις 22:00 τι; Ιστορίες φορολογικής τρέλας
  Η κυβέρνηση μέσα στο κατακαλόκαιρο καταθέτει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να επιτραπεί ο επιτόπιος έλεγχος σε επιχειρήσεις ύποπτες για φοροδιαφυγή κατά τη διάρκεια της νύχτας, των αργιών και του Σαββατοκύριακου. Περνάνε οι μήνες, η Βουλή επικυρώνει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και έρχεται η ώρα της υπουργικής απόφασης. Δεν υπάρχουν κονδύλια και οι φορολογικοί έλεγχοι θα σταματούν στις 22:00 ελλείψει χρημάτων για υπερωρίες. Δεν φτάνει που δεν μπορούμε, το...φωνάζουμε κιόλας. Ο φοροτεχνικός Παναγιώτης Παντελής σχολιάζει...

Του Παναγιώτη Παντελή

Το υπουργείο οικονομικών πλαγίως δίνει πρωταρχική σημασία και προτεραιότητα στην διενέργεια φορολογικών ελέγχων οι οποίοι αποσκοπούν τόσο στην δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και στη βελτίωση της συμμόρφωσης όσο και στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, αναφέρει η απόφαση της 22/11/2013.

Οι προϊστάμενοι των εφοριών θα πρέπει να μεριμνήσουν στην συγκρότηση και λειτουργία συνεργείων προληπτικού ελέγχου που θα αποτελείται από δύο τουλάχιστον υπαλλήλους. Τα συνεργεία αυτά θα διενεργούν προληπτικούς ελέγχους τις πρωινές, απογευματινές και βραδινές ώρες και μέχρι την 10:00 μ.μ. όλες τις ημέρες της εβδομάδας για την εξακρίβωση της ορθής εφαρμογής των διατάξεων, συμπληρώνει η απόφαση.

Για όσους δεν το κατάλαβαν επανέρχεται μετά από πολύ καιρό ο προληπτικός έλεγχος για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Παρακαλούνται οι ανά την επικράτεια φοροφυγάδες να φοροδιαφεύγουν από την 8:00 π.μ. πρωινή μέχρι και την 22:00 μ.μ. ώστε να διευκολύνουν το έργο των ελεγκτών.

Κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια και γενικά κάθε άλλο επάγγελμα που μέχρι σήμερα ήταν στις ανακοινώσεις του υπουργείου οικονομικών ως πηγή φοροδιαφυγής, να αναπροσαρμόσουν τα ωράρια λειτουργίας τους.

Ζητείται από τους συνεπείς φορολογούμενους όταν συναντούν τα συνεργεία ελέγχου να κάνουν auto-stop να τα βοηθούν στην μετακίνησή τους, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μας στην πάταξη της φοροδιαφυγής.

Περισσότερα άρθρα του Παναγιώτη Παντελή στο www.pantelisco.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ