Πλαστά τιμολόγια από Μονή στην Κρήτη - Πώς ανακαλάλυψε την υπόθεση το ΣΔΟΕ

Πλαστά τιμολόγια από Μονή στην Κρήτη - Πώς ανακαλάλυψε την υπόθεση το ΣΔΟΕ
Το ποσό των 500.000 ευρώ ως ποστιμο επέβαλλε το ΣΔΟΕ Κρήτης στην Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη για την έκδοση πλαστών τιμολογίων.

Πριν από μερικές ημέρες οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ ολοκλήρωσαν τον έλεγχο στα βιβλία της Μονής Επανωσήφη.

Αφού εξέτασαν το υπόμνημα των υπευθύνων του μοναστηρίου, αποφάσισαν να επιβάλει πρόστιμο 458.100 ευρώ, ποσό διπλάσιο εκείνου των εικονικών τιμολογίων, καθώς κρίθηκε ότι όχι απλά δεν εξαπατήθηκε η Μονή, όπως ισχυρίστηκε, αλλά «αποδεικνύεται ότι δεν είναι παντελώς αμέτοχη στην υπόθεση».

Το υπόμνημα επιρρίπτει σημαντικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της Μονής, καθώς διαπιστώνει πως η φερόμενη ως εκδότης των τιμολογίων λειτούργησε ουσιαστικά ως «αχυράνθρωπος», αφού ο έλεγχος εξακρίβωσε πως το επίμαχο διάστημα που εξέδωσε τα συγκεκριμένα τιμολόγια, η συγκεκριμένη ήταν συναλλακτικά ανύπαρκτη.

Όπως αναφέρει το πόρισμα, «σκοπός της έκδοσης των φορολογικών στοιχείων ήταν να χρησιμοποιηθούν από τη Μονή για την είσπραξη επιχορήγησης (το επενδυτικό σχέδιο ήταν συνολικής δαπάνης 1.700.000 ευρώ) και την επιστροφή ΦΠΑ», αλλά τελικώς μπλοκαρίστηκε μετά από τον έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ