ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Τετάρτη κατά της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο την Τετάρτη κατά της ιδιωτικοποίησης της επικουρικής ασφάλισης

Στην ανακοίνωση του το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, που συζητείται και ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής την ίδια μέρα, πραγματοποιεί με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής η ΑΔΕΔΥ.

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στο Σύνταγμα στην συμβολή των οδών Όθωνος και Αμαλίας.

Στην ανακοίνωση του το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρει ότι με το νομοσχέδιο καταργείται το οχτάωρο κι οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, περιορίζεται δραστικά το δικαίωμα στην απεργία, απελευθερώνονται οι απολύσεις και υποβαθμίζεται το ΣΕΠΕ.

Επίσης τονίζει, πως το νομοθέτημα της κυβέρνησης θα βρει απέναντί του σύσσωμο το συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, όπως συνέβη και με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

Η επικουρική ασφάλιση πρέπει να είναι Δημόσια, Υποχρεωτική, Καθολική και να μην έχει καμιά σχέση με επιχειρηματικούς κινδύνους. Πρέπει να παρέχεται αποκλειστικά από το κράτος, το οποίο πρέπει να την εγγυάται, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι αποφάσεις του ΣτΕ, τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ