Στις 20 Απριλίου κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

Στις 20 Απριλίου κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό

Aνάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα θα γίνουν και στην Περιφέρεια.

Σε κινητοποίηση την Τρίτη 20 Απριλίου στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος καλούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Επισιτισμό – Τουρισμό, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις την ίδια ημέρα θα γίνουν και στην Περιφέρεια.

Η ΠΟΕΕΤ ζητάει μεταξύ άλλων την καθολική εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα, τον επισιτισμό, τα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, τις βιομηχανίες ζαχαρωδών, τους φούρνους, τις αλυσίδες ταχυφαγείων. Επίσης ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα”.

Από την πλευρά του το “Συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων νομού Αττικής”, επισημαίνει πως: “Κυβέρνηση και εργοδοσία ετοιμάζονται και φέτος για το άνοιγμα του τουρισμού με πρωτόκολλα «κερδοφορίας και ανταγωνισμού» βάζοντας σε κίνδυνο όχι μόνο τη δουλειά και τα δικαιώματά μας αλλά την ίδια την υγεία και τη ζωή μας, αφήνοντας για μια ακόμη σεζόν τους εργαζόμενους και το λαό στο έλεος της πανδημίας και των εγκληματικών πολιτικών της κυβέρνησης στη Δημόσια Υγεία.

Για εμάς ένα είναι το πρωτόκολλο: Όλοι στη δουλειά, με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μας. Προετοιμάζουμε τον αγωνιστικό γιορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς με απεργία στις 6 Μαΐου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ