Ακύρωση απολύσεων στην ΑΕΕ Χάλυβος ζητά το ΕΚΘ

Ακύρωση απολύσεων στην ΑΕΕ Χάλυβος ζητά το ΕΚΘ

Με ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ εκφράζει τη στήριξή του προς τους συνταξιούχους της χώρας στις διεκδικήσεις τους για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές.

Την ακύρωση των απολύσεων στη Hellenic Steel, καθώς και την παρέμβαση των αρμόδιων φορέων, ώστε να βρεθεί μία λύση με γνώμονα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στην άλλοτε κραταιά βιομηχανία χάλυβος, ζητά με σημερινή ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ).
«Οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία (ΑΑΕ) Χάλυβος Θεσσαλονίκης "Hellenic Steel", που βρίσκονται τους τελευταίους μήνες σε μόνιμο καθεστώς αβεβαιότητας, ενημερώθηκαν πριν από λίγες ημέρες για την αιφνιδιαστική και καταχρηστική απόλυση έξι συναδέλφων τους, από τους εκκαθαριστές της ΑΕΕΧάλυβος [...] Η Hellenic Steel, που αποτελεί τη μοναδική παραγωγική μονάδα χάλυβα στη χώρα μας, οδηγείται στην απόλυτη απαξίωση με ευθύνες των ιδιοκτητών, του ιταλικού Δημοσίου αλλά και όσων διαχειρίζονται την τύχη της τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων τώρα και των εκκαθαριστών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.
Τονίζεται, επίσης, ότι παρότι υπήρχε ζωντανό ενδιαφέρον από υποψήφιους αγοραστές, οι μέτοχοι της βιομηχανίας επέλεξαν την πτώχευση καταθέτοντας σχετικό αίτημα στο δικαστήριο, ενώ ο διαγωνισμός για την πώληση της εταιρείας κρίθηκε άγονος σύμφωνα με τους εκκαθαριστές.
Εν τω μεταξύ, με ξεχωριστή ανακοίνωσή του, το ΕΚΘ εκφράζει τη στήριξή του προς τους συνταξιούχους της χώρας στις διεκδικήσεις τους για δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης και αξιοπρεπείς συντάξεις και παροχές. «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι απόμαχοι της εργασίας είναι πολλά και ασφυκτικά. Οι περικοπές στις συντάξεις, η καθυστέρηση στην έκδοση των νέων συντάξεων, οι απαράδεκτες διατάξεις περί χηρείας και οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους της χώρας» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ