Παράταση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ

Παράταση στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ
Μετά το τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασε το site του ΑΣΕΠ, αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr, να δοθεί ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των αιτήσεων στις προκηρύξεις για τις θέσεις εργασίας, σε ΕΥΑΘ και ΕΚΑΒ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παράταση που θα ανακοινωθεί σε λίγες ώρες, θα είναι πιθανά δύο με τριών ημερών. Έγκυρες πηγές, τονίζουν ότι αυτή την στιγμή καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο σύστημα της ιστοσελίδας, η οποία υπολειτουργούσε από την Παρασκευή και τέθηκε εκτός λειτουργίας οριστικά χτες Κυριακή 22 Ιανουαρίου μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το πρόβλημα στο site του ΑΣΕΠ, προέκυψε εξαιτίας του μεγάλου φόρτου από ενδιαφερόμενους, οι οποίοι επιχείρησαν να καταθέσουν αιτήσεις για να συμμετέχουν στους δυο “μικρότερους” διαγωνισμούς (ΕΥΑΘ, ΕΚΑΒ) αλλά και τον “μεγάλο” για 1.666 μόνιμες θέσεις στην Υγεία, η προθεσμία για τον οποίο λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2017, ημέρα Τρίτη.

Είναι ενδεικτικό ότι την Παρασκευή, το site του ΑΣΕΠ, υπήρξε χρονική στιγμή που δέχτηκε σε real time, 160.000 χτυπήματα (click), με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν τα τεχνικά προβλήματα!

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία (για ηλεκτρονικές αιτήσεις) για την υποβολή αιτήσεων για την 5Κ/2016 προκήρυξη για την πλήρωση 80 θέσεων προσωπικού στην ΕΥΑΘ, ενώ την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου εκπνέει η προθεσμία για τις (93) θέσεων τακτικού προσωπικού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.).

Παράταση για ΕΥΑΘ, ΕΚΑΒ

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η παράταση θα δοθεί αρχικά για τις δύο αυτές προκηρύξεις και, εφόσον, τα προβλήματα συνεχιστούν, τότε θα επεκταθεί και στην τρίτη για την υγεία. Ωστόσο, έμπειροι στα περί του ΑΣΕΠ, θεωρούν ότι από τη στιγμή που θα ολοκληρωθούν ομαλά οι αιτήσεις για ΕΥΑΘ και ΕΚΑΒ, δεν θα χρειαστεί παράταση στην προθεσμία για τις 1.666 θέσεις στην υγεία.

Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το ηλεκτρονικό σκέλος της αίτησης είναι απαραίτητο πριν τα επόμενα στάδια της υποβολής του αιτήματος. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτείται η συμμετοχή στο διαγωνισμό και με την αποστολή υπογεγραμμένης εκτυπωμένης μορφής της ηλεκτρονικής αίτησης των υποψηφίων, με τα απαιτούμενα, κατά περίπτωση, δικαιολογητικά, στο ΑΣΕΠ, μέχρι και την 30η Ιανουαρίου 2017, ημέρα Δευτέρα, για το διαγωνισμό της ΕΥΑΘ και έως 31.1 για τον διαγωνισμό του ΕΚΑΒ, ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Α.Σ.Ε.Π.
Αίτηση για την Προκήρυξη 5Κ/2016
Τ.Θ. 14308
Αθήνα Τ.Κ. 11510

αναγράφοντας στο φάκελο την αντίστοιχη κατηγορία εκπαίδευσης (ΠΕ ή ΤΕ) θέσεις της οποίας διεκδικούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ