Έρχονται 500 προσλήψεις στο δημόσιο

Έρχονται 500 προσλήψεις στο δημόσιο
Ανοίγουν 500 νέες θέσεις εργασίας σε πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας μας και αναμένεται εντός ολίγου καιρού να βγει η προκύρηξη.

Σύμφωνα με dikaiologitika.gr μπαίνει στην τελική ευθεία η διαδικασία έκδοσης της προκήρυξης 500 θέσεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου είχε συνάντηση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ, για να συζητηθούν τα κριτήρια που θα αναφέρονται στην προκήρυξη, καθώς και ο ακριβής αριθμός θέσεων που θα «μοιραστεί» ανάμεσα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Στέλεχος που πρόσκειται στην ηγεσία του υπουργείου, είναι λεπτό το ζήτημα και «κάποιοι σίγουρα δεν θα μείνουν ευχαριστημένοι» με τον αριθμό των θέσεων που θα τους αναλογούν, δεδομένου ότι χρειάζεται να καλυφθούν συνολικά 4.500 θέσεις για να ομαλοποιηθεί η λειτουργία των σχολών και των τμημάτων της επικράτειας και θα καλυφθούν μόνο 500.

Πάντως, στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι η προκήρυξη άλλων 500 θέσεων μέχρι τον Σεπτέμβριο, ούτως ώστε «να μπει το νερό στο αυλάκι», με την είσοδο συνολικά 1.000 ερευνητών στην πανεπιστημιακή αγορά εργασίας, μέχρι το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ