ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: 150 νέα προγράμματα κατάρτισης

ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ: 150 νέα προγράμματα κατάρτισης
Με ταχείς ρυθμούς προχωράει η υλοποίηση των προγραμμάτων τεχνικής επαγγελματικής κατάρτισης που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, όπου θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων.

Έως την ολοκλήρωση του έργου που προσδιορίζεται χρονικά τον Οκτώβρη του 2015 αναμένεται να υλοποιηθούν ακόμη 150 προγράμματα σε όλη την Ελλάδα στα οποία θα συμμετάσχουν περίπου 3.000 επαγγελματίες διαφόρων ειδικοτήτων όπως επισκευαστές αυτοκινήτων, κλειθροποιοί, ψυκτικοί, υαλοτεχνίτες, εκπαιδευτές οδήγησης, εστιάτορες, μονωτές, εγκαταστάτες καυστήρα, αισθητικοί, κρεοπώλες και άλλα.

Ήδη από το ξεκίνημα του έργου έως σήμερα έχουν υλοποιηθεί πανελλαδικά 150 προγράμματα κατάρτισης σε 23 εξειδικευμένα θεματικά αντικείμενα, που προέκυψαν από τα πιστοποιημένα επαγγελματικά περιγράμματα 18 επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ, και έχουν συμμετάσχει σε αυτά περίπου 3.000 επαγγελματίες.

Έντονη υπήρξε η δραστηριοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυλικείων Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολείων, της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, η οποία είχε σαν αποτέλεσμα την αυξημένη συμμετοχή των μελών τους στα προγράμματα κατάρτισης.

Το έργο έχει ως σκοπό την αναβάθμιση των γνώσεων και την απόκτηση σύγχρονων τεχνικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εργοδοτών και αυτοαπασχολούμενων επαγγελμάτων που εκπροσωπούνται από τη ΓΣΕΒΕΕ έτσι ώστε να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συνεχείς αλλαγές που συντελούνται στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Την ίδια στιγμή, το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της πιστοποίησης επαγγελματικών προσόντων προετοιμάζει δράσεις για την συμμετοχή περίπου 2.000 ωφελουμένων σε εξετάσεις πιστοποίησης προσόντων με σκοπό την τυπική αναγνώριση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν από την κατάρτιση.

Οι διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων αναμένεται να υλοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα Μαΐου - Σεπτεμβρίου 2015. Τα επαγγέλματα που προβλέπεται να οδηγηθούν σε διαδικασίες πιστοποίησης προσόντων είναι εκείνα των υδραυλικών, κλειθροποιών, υπευθύνων κυλικείων, ψυκτικών, υαλοτεχνιτών, ταπητοκαθαριστών, κατασκευαστών ειδών αλουμινίου - σιδήρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προγράμματα επιδοτούνται με 3 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης για κάθε καταρτιζόμενο και οδηγούν στην απόκτηση σχετικής βεβαίωσης παρακολούθησης προγράμματος κατάρτισης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ ή τις κατά τόπους δομές του φορέα.

Το έργο υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού» του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και εθνικών πόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ