Εγκρίθηκε στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Γ.Κύρτσου για οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ

Εγκρίθηκε στο Ευρωπαΐκό Κοινοβούλιο η έκθεση του Γ.Κύρτσου για οικονομική υποστήριξη πρώην εργαζομένων σε ΜΜΕ
Εγκρίθηκε σήμερα με ευρύτατη πλειοψηφία (532 υπέρ, 47 κατά, 10 αποχές) από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) η έκθεση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου για την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση υπέρ 928 πρώην εργαζομένων σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ της Αττικής, με βάση την πρόταση που υπέβαλε προ μηνών η Ελληνική κυβέρνηση και είχε εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο εισηγητής εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γ. Κύρτσος υποστήριξε ότι πρέπει να καταβληθούν 5.046.000 ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση (ΕΤΠΠ) γιατί τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ επλήγησαν από την οικονομική ύφεση και την πτώση της διαφήμισης κατά τη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας. Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια ο εισηγητής του ΕΚ, τα διαφημιστικά έσοδα των ΜΜΕ κινούνται στο 30% του επιπέδου του 2007, τελευταίου χρόνου στη διάρκεια του οποίου σημειώθηκε δυναμική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι 928 πρώην εργαζόμενοι προέρχονται από 16 ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ. Το ποσό που θα διατεθεί από το ΕΤΠΠ θα καλύπτει το 60% της συνολικής δαπάνης για την οικονομική υποστήριξη και την επαγγελματική επανένταξη των ενδιαφερομένων, με το υπόλοιπο 40% να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ