Βρετανία προς τοπικές αρχές: Σταματήστε τις δοκιμές τετραήμερης εργασίας

 Βρετανία προς τοπικές αρχές: Σταματήστε τις δοκιμές τετραήμερης εργασίας


Η ιδέα δεν προσφέρει στους φορολογούμενους καλή σχέση ποιότητας τιμής λέει η κυβέρνηση

 

Η Βρετανία ζήτησε από τα τοπικά κυβερνητικά συμβούλια στην Αγγλία να τερματίσουν τις δοκιμές της τετραήμερης εβδομάδας εργασίας για τους υπαλλήλους τους, λέγοντας ότι η ιδέα δεν προσφέρει στους φορολογούμενους καλή σχέση ποιότητας τιμής.

Το καθεστώς, όπου το προσωπικό μειώνει τις ώρες εργασίας του κατά 20% διατηρώντας τον υπάρχοντα μισθό του, υιοθετήθηκε από ορισμένες επιχειρήσεις που υποστηρίζουν ότι βελτιώνει την ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής χωρίς να βλάπτει την παραγωγικότητα.

«Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρη ότι δεν υποστηρίζει την υιοθέτηση της τετραήμερης εργάσιμης εβδομάδας στον τομέα της τοπικής αυτοδιοίκησης», δήλωσε ο υπουργός τοπικής αυτοδιοίκησης της Βρετανίας Λι Ρόουλι σε δήλωση.

"Οι τοπικές αρχές που σκέφτονται να το υιοθετήσουν δεν θα πρέπει να το κάνουν. Όσοι το έχουν ήδη υιοθετήσει θα πρέπει να τερματίσουν αμέσως αυτές τις πρακτικές."

Η κυβέρνηση είπε ότι υποστηρίζει το δικαίωμα των μεμονωμένων εργαζομένων να ζητούν ευέλικτη εργασία, όπως αλλαγές στο ωράριο ή τον τόπο εργασίας τους, αλλά «η κατάργηση του 20% της δυνητικής ικανότητας μιας τοπικής αρχής δεν προσφέρει αξία για τα χρήματα για τους κατοίκους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ