ΕΧΑΕ: Το γεύμα Κοντόπουλου με αφορμή τις αμοιβές του- Η ΚΡΙ ΚΡΙ, ο Σταθόπουλος της BC και η...Αννα

ΕΧΑΕ: Το γεύμα Κοντόπουλου με αφορμή τις αμοιβές του- Η ΚΡΙ ΚΡΙ, ο Σταθόπουλος της BC και η...Αννα

Με εσωτερικό δανεισμό η οικογένεια Τσινάβου προχωρά στην κάλυψη των υποχρεώσεων της.

KΡΙ-ΚΡΙ: Η έξυπνη κίνηση Τσινάβου.

Με εσωτερικό δανεισμό η οικογένεια Τσινάβου προχωρά στην κάλυψη των υποχρεώσεων της. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Παναγιώτης Τσινάβος (ελέγχει το 29,98% του μ.κ της εισηγμένης) και Χαρίκλεια Τσινάβου (με 17,91% του μ.κ) θα καλύψουν-με ιδιωτική τοποθέτηση- ομολογιακό δάνειο που θα εκδοθεί από την ΚΡΙ-ΚΡΙ. Το ύψος του στα 8,7 εκατ., 3ετούς διάρκειας, με 4% σταθερό. Δεδομένου του...ύψους του κόστους χρήματος πρόκειται για ικανοποιητική "τιμολόγηση" (φθηνότερη από τραπεζική) με την PKF Ευρωελεγκτική να γνωμοδοτεί για το "δίκαιο και εύλογο" της συναλλαγής για τους μετόχους μειοψηφίας. Εξυπνη κίνηση της πλευράς Τσινάβου, που...παρακάμπτει τα υπέρβαρα τραπεζικά κόστη δανεισμού/χρηματοδότησης. Πάντως, η συγκεκριμένη περίπτωση είναι ενδεικτική του "κοστολογίου" του εγχώριου banking, που επιμένει να δουλεύει με spreads μεγαλύτερα του 2% (όταν το 3M Euribor είναι στο 3%). Παρεμπιπτόντως, καλό θα ήταν να (ξανά) δουν ανάλογα θέματα και οι τραπεζίτες, αντί να διατηρούν τις "διαφορές" μεταξύ των υψηλότερων στην Ευρώπη.

---------------------------------------------------------------------------------------------

H (έμμεση) ψήφος (στην Ν.Δ) Σταθόπουλου.

Με 220 εκατ. η BC Partners αποκτά το 85%-90% του Μητροπολιτικού Κολλεγίου και του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, deal που πήρε πάνω από έναν χρόνο για να φτάσουν στις υπογραφές Νίκος Σταθόπουλος και Κωνσταντίνος και Καλλιόπη Ροδοπούλου. Κίνηση του επικεφαλής του group με έμμεση αναφορά και στην πολιτική κατάσταση στην χώρα, καθώς- πιθανότατα- έγινε με την προοπτική της αναγνώρισης της ιδιωτικής ανώτατης εκπαίδευσης, προϋπόθεση της οποίας είναι η εκλογή μία κυβέρνησης που υποστηρίζει ανάλογες πολιτικές. "Πρόθεση μου είναι να εκκινήσουμε-και πάλι- τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στη Βουλή, που θα είναι προτείνουσα Βουλή για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα. Οπου δυστυχώς την τελευταία φορά δεν προφτάσαμε να κάνουμε, και σε αυτές συμπεριλαμβάνεται-προφανώς- και επιτέλους η αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμια μας, και όχι μόνο..." είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (στην συνέντευξη του, στον Alpha). Πάντως η είσοδος της BC Partners στον τομέα της εκπαίδευσης ήταν στο μυαλό του Νίκου Σταθόπουλου εδώ και πολύ καιρό- από την εποχή της πώλησης της Pharmathen- διαβλέποντας την διεθνή τάση που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στο εξωτερικό. Αλλωστε, δείγματα γραφής είχαν δοθεί-εκτός συνόρων με την Springer Nature, την ΕΑΒ, την Keesing- με λίγο ως πολύ αναμενόμενο το monitoring εντός συνόρων.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Το γεύμα Κοντόπουλου.

Γεύμα στους χρηματιστηριακούς συντάκτες παραθέτει σήμερα ο Γιάννος Κοντόπουλος. Ο επικεφαλής της ΕΧΑΕ και το επιτελείο του θα επιχειρήσουν τον απολογισμό ενός έτους στην ηγεσία της εισηγμένης κυρίως όμως να παρουσιάσουν τις ενέργειες της διοίκησης για την αναβάθμιση της χρηματιστηριακής αγοράς. Προφανώς θα αιτιολογήσει και τις αυξημένες αποδοχές (plus extra αμοιβές κ.λ.π)- εάν ερωτηθεί- αλλά και το...μασάζ στα στοιχεία ισολογισμού ειδικότερα αυτού που αφορά στην "ωφέλιμη αξία" του ακινήτου όπου στεγάζεται το Hellenic Exchange. Ποια η σημασία της "εύλογης αποτίμησης"; σηματική από την στιγμή που "βαραίνει" στην διαμόρφωση της χρηματιστηριακής αξίας, τα bonuses στελεχών-μελών του δ.σ και παρεμφερή συμπαρομαρτούντα.

-----------------------------------------------------------------------------------------

Για αμοιβές κ.λ.π αναλυτικά αναφερθήκαμε την Δευτέρα.

Τώρα με το "εύλογο" θα ακολουθήσουν και άλλες... ...και η Αννα (Διαμαντοπούλου) που πάει με όλα. Από το καλοκαίρι του 2020 στο διοικητικό συμβούλιο της Coca Cola/3E η Αννα Διαμαντοπούλου- δλδ την περίοδο που φάνηκε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν επρόκειτο να της δώσει πολιτικό ρόλο-. Ως μη εκτελεστικό μέλος οι αμοιβές διαμορφώθηκαν στα 110.000 ελβετικά φράγκα. Δύο φορές, που ρώτησα στο αρμόδιο τμήμα ακριβώς ποια είναι η συνδρομή της πρώην πολιτικού-νυν μεγαλοστελέχους του πολυεθνικού κολοσσού των Δαυϊδ-Λεβέντη τη μία φορά ουδεμία απάντηση μου δόθηκε ενώ την άλλη ήταν εντελώς ασαφής/γενικόλογη. Eπίσης στην Coca Cola 3E η Γαρυφαλιά (Λίτσα ) Σπυριούνη- από το 2010 στην εταιρεία, προερχόμενη από την Εθνική Τράπεζα- ανέλαβε την θέση της προέδρου-στην θέση του παραιτηθέντος Ιωάννη Λεούση.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ