Safe Bulkers: Πουλάει ένα από τα πλοία του στόλου της - Υπό κατασκευή άλλα εννέα

Safe Bulkers: Πουλάει ένα από τα πλοία του στόλου της - Υπό κατασκευή άλλα εννέα

Πρόσφατα η ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα το Μονακό, υπέγραψε την κατασκευή ενός Kamsarmax bulk carrier, το οποίο θα παραλάβει το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία Safe Bulkers, συμφερόντων του Πόλυ Β. Χατζηιωάννου, πουλάει ένα από τα πλοία του στόλου της.

Πιο συγκεκριμένα, ναυλομεσιτικές πηγές αναφέρουν ότι πουλάει το ιαπωνικό Panamax bulk carrier "Efrossini", κατασκευής του 2012, έναντι 22.5 εκατομμυρίων δολαρίων. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω πλοίο θα παραδοθεί στο νέο ιδιοκτήτη, (που δεν έχει κατονομαστεί) τον ερχόμενο Ιούνιο και θα ναυλωθεί αμέσως για 10 έως 14 μήνες, έναντι 16.050 δολαρίων ημερησίως.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα η ναυτιλιακή εταιρεία, με έδρα το Μονακό, υπέγραψε την κατασκευή ενός Kamsarmax bulk carrier, το οποίο θα παραλάβει το δεύτερο τρίμηνο του 2025.

Επί του παρόντος, η Safe Bulkers, αποτελείται από έναν στόλο 44 bulk carriers (συμπεριλαμβανομένων 12 Panamaxes, 7 Kamsarmaxes, 17 Post-panamaxes και 8 Capesizes) με μέση ηλικία τα 10.3 έτη. Ενώ έχει και υπό κατασκευή εννέα πλοία, τα οποία θα παραδοθούν μεταξύ του 2023 και του 2025.

Πηγή: marintimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ