Meta: Η ιδιοκτήτρια του Facebook σχεδιάζει 10.000 απολύσεις και κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας

Meta: Η ιδιοκτήτρια του Facebook σχεδιάζει 10.000 απολύσεις και κατάργηση 5.000 θέσεων εργασίας

Η εταιρεία στοχεύει να κάνει πιο απλή την οργάνωσή της καταργώντας πολλαπλά επίπεδα διοίκησης, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε δήλωσή του την Τρίτη.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Facebook, Meta, σχεδιάζει να απολύσει περίπου 10.000 υπαλλήλους και να καταργήσει περίπου 5.000 επιπλέον θέσεις εργασίας, στον δεύτερο μεγάλο γύρο περικοπών τους τελευταίους έξι μήνες, καθώς προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα και να βελτιώσει την αποδοτικότητα.

Η εταιρεία στοχεύει να κάνει πιο απλή την οργάνωσή της καταργώντας πολλαπλά επίπεδα διοίκησης, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Ζάκερμπεργκ σε δήλωσή του την Τρίτη. Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο απέλυσε τον Νοέμβριο 11.000 εργαζόμενους, δηλαδή το 13% του προσωπικού της. Το Bloomberg ανέφερε προηγουμένως ότι οι περικοπές επρόκειτο να γίνουν νωρίτερα.

Οι εργαζόμενοι της Meta είχαν προετοιμαστεί για τις απολύσεις τις τελευταίες εβδομάδες. Ο Ζάκερμπεργκ έχει μιλήσει ανοιχτά για την ανάγκη καλύτερης ιεράρχησης των έργων και των επενδύσεων, αποκαλώντας το 2023 «έτος αποτελεσματικότητας» σε πρόσφατη κλήση για τα κέρδη και υπονοώντας πρόσθετες περικοπές θέσεων εργασίας.

Η εταιρεία, στην οποία ανήκουν επίσης το Instagram και το WhatsApp, είδε επιβράδυνση στα διαφημιστικά έσοδα, με αποτέλεσμα να σημειώσει για πρώτη φορά μείωση των ετήσιων πωλήσεών της το 2022. Ο Ζάκερμπεργκ έχει μετατοπίσει την εστίαση και τις επενδύσεις της Meta τον τελευταίο χρόνο στην τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας και στο λεγόμενο metaverse, το οποίο οραματίζεται ως την επόμενη μεγάλη υπολογιστική πλατφόρμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ