Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την οικογένεια

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την οικογένεια

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap (SMERC) ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία με την οικογένεια Φωτιάδη, βασικούς μετόχους της εταιρείας ΑΡΟΣΙΣ για την απόκτηση στρατηγικής μετοχικής συμμετοχής στην εταιρεία και την κεφαλαιακή της ενίσχυση με έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΑΡΟΣΙΣ αποτελεί μια σταθερά ανερχόμενη εταιρεία κυρίως στο χώρο των οσπρίων τα τελευταία 66 χρόνια στην Ελλάδα, προσφέροντας στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντα οσπρίων, Ελλήνων αγροτών, με παραγωγικές εγκαταστάσεις στην περιοχή της Καστοριάς. Το όνομα ΑΡΟΣΙΣ είναι συνυφασμένο με την ελληνική γη και την παράδοση, διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας όσπρια όπως, γίγαντες Καστοριάς ΠΓΕ, φακές Γρεβενών, κλπ.

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap και ο βασικός μέτοχος της ΑΡΟΣΙΣ, Τρύφωνας Φωτιάδης, ενστερνίζονται το κοινό όραμα δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας σε στέρεες βάσεις και πάντα με εμμονή στην παράδοση και την ποιότητα. Στόχος είναι τα προϊόντα της να φθάσουν σε περισσότερα νοικοκυριά στην Ελλάδα και ταυτόχρονα να αναπτυχθεί αξιόλογο ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό.
Ο κ. Φωτιάδης θα παραμείνει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και θα ηγηθεί του επενδυτικού και αναπτυξιακού προγράμματος της εταιρείας, ώστε αυτή να συνεχίσει απρόσκοπτα την ανοδική της πορεία και να διατηρήσει το υψηλό επίπεδο ποιότητας προϊόντων που τη χαρακτηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.
Βασικός επιχειρηματικός στόχος της ανωτέρω επένδυσης αποτελεί η δημιουργία ενός πρωτοπόρου, ηγετικού οργανισμού τροφίμων, τόσο μέσω της οργανικής ανάπτυξης, όσο και μέσω νέων επενδύσεων και συνεργασιών που θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων υψηλής ποιότητας στον ευρύτερο χώρο των οσπρίων.

Ο κ. Φωτιάδης, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας σημείωσε «Τα τελευταία χρόνια, η ΑΡΟΣΙΣ έχει καταγράψει μία ανοδική πορεία, με σημαντικές επενδύσεις, ανάπτυξη και ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Και το κατάφερε, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις, χάρη στη δύναμη των εργαζομένων της, των οποίων η αφοσίωση και το ταλέντο είναι απαράμιλλα. Ως τρίτη γενιά της εταιρείας επιθυμώ να ευχαριστήσω την άοκνη μητέρα μου Ελένη Φωτιάδου που για 56 χρόνια υπήρξε φάρος έμπνευσης και προσπάθειας για όλους μας. Είναι τιμή μας που το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap επενδύει στην ΑΡΟΣΙΣ και υποχρέωσή μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης του. Κοιτώντας μπροστά, μπορούμε να εδραιώσουμε ακόμη περισσότερο τη θέση μας στην Ελλάδα, να ανοίξουμε τα φτερά μας ακόμα περισσότερο στο εξωτερικό, να εντείνουμε τις καινοτομίες μας προς όφελος των νέων μετόχων μας, των ανθρώπων μας και των ελληνικών τόπων - κοινοτήτων όπου δραστηριοποιούμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ