Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η «αυτοκρατορία» των κρυπτονομισμάτων FTX - Παραιτήθηκε ο CEO

Αίτηση πτώχευσης υπέβαλλε η «αυτοκρατορία» των κρυπτονομισμάτων FTX - Παραιτήθηκε ο CEO

Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες, η αξία της οποίας προσφάτως έφτανε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι θα υποβάλει αίτημα πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ

Πτώχευση κήρυξε ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων FTX, Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ μία μόλις ημέρα αφότου τόνισε στους επενδυτές του ότι χωρίς «ένεση» μετρητών, η εταιρεία θα πρέπει να κηρύξει πτώχευση.

Η εταιρεία με έδρα τις Μπαχάμες, η αξία της οποίας προσφάτως έφτανε τα 32 δισεκατομμύρια δολάρια, δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι θα υποβάλει αίτημα πτώχευσης για το Κεφάλαιο 11 στις ΗΠΑ.

Ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ, παραιτήθηκε από τον ρόλο του και θα παραμείνει σε συμβουλευτικό ρόλο για να βοηθήσει στη μετάβαση, ανέφερε η εταιρεία. Νέος CEO στον όμιλο διορίστηκε ο John J. Ray III, ενώ ο Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ θα παραμείνει στον όμιλο για να βοηθήσει για την ομαλή μετάβασή του.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος υποσχέθηκε να διεξάγει τη διαδικασία πτώχευσης με «επιμέλεια, πληρότητα και διαφάνεια».

Σημειώνεται ότι μέσα σε λίγες μέρες, το FTX πέρασε από αποτίμηση 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε χρεοκοπία, καθώς η ρευστότητα εξαντλήθηκε, οι πελάτες ζήτησαν τα κεφάλαιά τους και η ανταγωνιστική Binance διέλυσε τη μη δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ