Παρουσίαση βιβλίου «Μια φορά κι έναν καιρό...9 μήνες πριν»

Παρουσίαση βιβλίου «Μια φορά κι έναν καιρό...9 μήνες πριν»

Κι όλοι ζήσαμε καλύτερα 9 μήνες μετά… με την Be-Live

Μια ξεχωριστή εκδήλωση για ένα ξεχωριστό σκοπό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Οκτωβρίου στο Anassa City Events στο Γουδή. Ένα παραμύθι “βγαλμένο” από την ίδια τη ζωή παρουσιάστηκε σε μια υπέροχη εκδήλωση.

Οικοδεσπότης ο Βασίλης Κελλάρης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής, Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου Μητέρα και Συνιδρυτής του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού Be-Live, ο οποίος επιμελήθηκε το παιδικό παραμύθι με τίτλο «Μια φορά και ένα καιρό…9 μήνες πριν» της Γιώτας Ανδρομιδά, νηπιαγωγό και νέα μαμά.
Έμπνευση για τη συγγραφέα ήταν το δικό της “ταξίδι” στην εγκυμοσύνη και το γέμισε με τις εικόνες από τα “παιδιά” της, τις ζωγραφιές των μαθητών της. Η έκδοση του παραμυθιού πραγματοποιήθηκε από τον Εκδοτικό Οίκο Ευρασία και μέρος των εσόδων από την πώληση θα δοθούν για την ενίσχυση του προγράμματος της Be-Live, ενώ όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου κατά την εκδήλωση προσφέρθηκαν στην Be-Live.

  1. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν σημαντικές παρουσίες από τον πολιτικό και επιστημονικό χώρο όπως, ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής στο τομέα Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιάννης Κεχρής, ο Αντιδήμαρχος Κλιματικής Αλλαγής του Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Αναπαραγωγής και Καθηγητής Μαιευτικής Γυναικολογίας κ. Νίκος Βραχνής.

Συντονιστής της παρουσίασης ο Γιάννης Μούτσιος, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους έδωσε το λόγο στον οικοδεσπότη Βασίλη Κελλάρη, στη συνέχεια στους επίσημους καλεσμένους για ένα χαιρετισμό, στον Πρόεδρο της Be-Live Φώτη Παπαθανασίου καθώς και στους συντελεστές του παραμυθιού, την συγγραφέα Γιώτα Ανδρομιδά και τον εκδότη Φαίδων Κυδωνιάτη.

Αποσπάσματα από το παραμύθι διάβασε η ηθοποιός Φαίη Ξυλά με τη συνοδεία της μικρής Κωνσταντίας, πλαισιωμένη από όλα τα παιδιά που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, ενώ αυτή την όμορφη εμπειρία ολοκλήρωσε ένα απολαυστικό cocktail party με finger food, μουσική, guest DJ και διάφορες παιδικές δραστηριότητες, όπως face painting, εντυπωσιακό bubble show και ένα photo booth που “χώρεσε” τις στιγμές μικρών και μεγαλύτερων παιδιών!

Μεγάλοι χορηγοί της εκδήλωσης και της Be-Live: το ιδιωτικό νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, η Uni-Pharma καθώς και η Intemed που κάλυψε τα έξοδα της έκδοσης του παραμυθιού. Επίσης, την εκδήλωση υποστήριξαν οι Fertiland, Italfarmako, Eurogenetica, Omnigen και το δίκτυο διαγνωστικών ερευνητικών ιατρείων Ανάλυση.

Σχετικά με τη Be-Live

Η Be-Live ιδρύθηκε το 2019 από τους γυναικολόγους αναπαραγωγής Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη με κύριο σκοπό να βοηθήσει τα υπογόνιμα ζευγάρια που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδί. Στο πλαίσιο του οράματος για ένα μέλλον όπου το πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ελλάδα θα έχει μειωθεί, η αποστολή της Be-Live είναι:

  • Η προώθηση και εξασφάλιση πρόσβασης οικονομικά ευπαθών ομάδων σε θεραπείες υπογονιμότητας
  • Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κρατικών φορέων και δομών αλλά και του κοινού σχετικά με την υπογονιμότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ