ΕΥΑΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα ψηφιακά «έξυπνα» υδρόμετρα

 ΕΥΑΘ: Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα ψηφιακά «έξυπνα» υδρόμετρα


Ο διαγωνισμός, αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση 100.000 ψηφιακών υδρομέτρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 100.000

 

Μια «νέα εποχή» στις υπηρεσίες νερού στη Θεσσαλονίκη, με μετρήσιμα αποτελέσματα για την προστασία του υδάτινου ισοζυγίου της περιοχής, αλλά και για την τσέπη του καταναλωτή, σηματοδοτεί η επένδυση της ΕΥΑΘ ΑΕ στα ψηφιακά «έξυπνα» υδρόμετρα, ο διαγωνισμός για την προμήθεια και τοποθέτησης των οποίων, προκηρύχθηκε σήμερα.

Ο διαγωνισμός, αφορά στην προμήθεια και τοποθέτηση 100.000 ψηφιακών υδρομέτρων με δικαίωμα προαίρεσης για άλλα 100.000 και όπως αναφέρει στη σημερινή της ανακοίνωση η ΕΥΑΘ ΑΕ, είναι μεν αρχικού ύψους 21,1 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ ), αλλά μπορεί με τις προαιρέσεις να ανέλθει στο ποσό των 49,6 εκατ. ευρώ (χωρίς ΦΠΑ). Το έργο, είναι πενταετούς διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης, ενώ προβλέπεται δυνατότητα παράτασης (δικαίωμα προαίρεσης του αναθέτοντος φορέα) για δύο επιπλέον έτη. Το κόστος της αντικατάστασης, υπολογίζεται στο ποσό των 17 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία μάλιστα διευκρινίζει ότι δεν θα βαραίνει τους καταναλωτές.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την αντικατάσταση μέρους του παλιάς τεχνολογίας μετρητικού εξοπλισμού της εταιρείας με υδρόμετρα νέας τεχνολογίας, χωρίς κινούμενα μέρη («έξυπνοι» υδρομετρητές) και με την τοποθέτησή τους, ο καταναλωτής θα έχει πλέον τη δυνατότητα να παρακολουθεί την κατανάλωση του νερού και τις χρεώσεις στο σπίτι ή τον επαγγελματικό του χώρο, να ειδοποιείται αυτόματα για τυχόν διαρροή και να ενημερώνεται για επικίνδυνη πτώση της θερμοκρασίας του υδρομέτρου.

Η επιλογή των υδρομέτρων που θα αντικατασταθούν, θα γίνει με κριτήρια κυρίως παλαιότητας, ενώ θα συνυπολογιστούν παράγοντες όπως η συνδεσιμότητα, ο υδραυλικός σχεδιασμός των δικτύων διανομής και η διαχείριση του νερού στις ζώνες υδροδότησης, σύμφωνα με την εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ