Siemens: Συνεργασία με ΔΕΥΑΛ για βιώσιμη λύση διαχείρισης υδάτων στην Λάρισα

Siemens: Συνεργασία με ΔΕΥΑΛ για βιώσιμη λύση διαχείρισης υδάτων στην Λάρισα

Ποια η σημασία του έργου

Η συνεργασία της Siemens και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας (ΔΕΥΑΛ) αποτέλεσε σημείο αναφοράς της παρουσίας της Siemens στη φετινή έκθεση IFAT, την κορυφαία εμπορική έκθεση στον κόσμο για τη διαχείριση υδάτων, λυμάτων, αποβλήτων και πρώτων υλών.

Μέσω του εμβληματικού έργου, η Siemens προσφέρει λύσεις για τη διαχείριση εγκαταστάσεων / δικτύων νερού και λυμάτων, την άρδευση αγροτικών περιοχών, ενώ με αντλίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης και λύσεις Industry 4.0 έχουν ήδη επιτευχθεί μεγάλα ποσοστά εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και μείωσης απωλειών νερού.

Η Siemens, πρωτοπόρος στις λύσεις διαχείρισης υδάτων, παρουσίασε στους επισκέπτες της IFAT τις νέες ψηφιακές λύσεις και τα προϊόντα που εξασφαλίζουν τη βιώσιμη διαχείριση υδάτων, μέσα από το ειδικά σχεδιασμένο περίπτερό της, ειδικές συνεδρίες και διαδραστικά εκθέματα.

Φέτος, το κεντρικό έργο αναφοράς της παρουσίας της Siemens στην IFAT ήταν από την Ελλάδα. Η πρωτοποριακή συνεργασία της Siemens με την ΔΕΥΑΛ προβλήθηκε ως παγκόσμιο παράδειγμα επιτυχημένης συνεργασίας που στηρίζει την τεχνολογική αναβάθμιση του δικτύου διαχείρισης υδάτων μιας ολόκληρης πόλης, μέσα από την εφαρμογή των πλέον προηγμένων ψηφιακών λύσεων που προσφέρει η Siemens στον τομέα της διαχείρισης νερού.

Στο περίπτερο παρευρέθηκε ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑΛ και Δήμαρχος Λαρισαίων με αντιπροσωπεία της ΔΕΥΑΛ, τονίζοντας στους παρευρισκόμενους τα οφέλη που προκύπτουν από την υιοθέτηση των νέων ψηφιακών λύσεων, όπως η εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους καθώς και η ορθολογική χρήση και διαχείριση υδάτινων πόρων, στοιχεία που κατ’ επέκταση συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της πόλης της Λάρισας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ