Έλον Μασκ: Έστειλε επιστολή και... έριξε πάλι τη μετοχή του Twitter

Έλον Μασκ: Έστειλε επιστολή και... έριξε πάλι τη μετοχή του Twitter

O ιδιοκτήτης της Tesla προειδοποίησε με επιστολή ότι ενδέχεται να μην προχωρήσεις στη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter.

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι μπορεί να μην προχωρήσει τη συμφωνία των 44 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter, εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης δεν του παρέχει δεδομένα για spam και ψεύτικους λογαριασμούς, ανέφερε σε επιστολή του προς την εταιρεία τη Δευτέρα.

Η επιστολή αναφέρει ότι το Twitter παραβιάζει κατάφωρα τις υποχρεώσεις του και ότι ο Elon Musk επιφυλάσσεται όλων των δικαιωμάτων να βάλει τέλος στη συμφωνία.

Μόλις έγινε γνωστή η ύπαρξη της επιστολής, η μετοχή του Twitter σήμερα υποχώρησε κατά 5,5% στα 37,95 δολάρια.

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Μασκ είπε ότι θα έθετε τη συμφωνία «προσωρινά σε αναμονή», περιμένοντας το Twitter να του παράσχει δεδομένα σχετικά με το ποσοστό των ψεύτικων λογαριασμών του.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι το Twitter αρνείται να συμμορφωθεί ως προς τη διαφάνεια με τις υποχρεώσεις του βάσει της συμφωνίας συγχώνευσης, γεγονός που προκαλεί περαιτέρω υποψίες ότι η εταιρεία αποκρύπτει τα δεδομένα που της ζητήθηκαν λόγω ανησυχίας για το τι θα αποκαλύψει η ανάλυση των δεδομένων του ίδιου του Μασκ», γράφει η επιστολή σύμφωνα με το Reuters.

«Ο Μασκ πιστεύει ότι η εταιρεία αντιστέκεται ενεργά και εμποδίζει το δικαίωμα της ενημέρωσης του», ανέφερε η επιστολή των δικηγόρων του Μασκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ