Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ο Θανάσης Κοτταράς

Νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ ο Θανάσης Κοτταράς

Στη θέση του Νίκου Χαιρέτα που παραιτήθηκε μετά το τραγικό εργατικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ τον περασμένο Νοέμβριο.

Τη θέση του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ, ανέλαβε από χθες ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Θανάσης Κοτταράς.

Ο κ. Κοτταράς ανέλαβε τη θέση που άφησε κενή πριν μερικούς μήνες, ο κ. Νίκος Χαιρέτας. Ο τελευταίος παραιτήθηκε, μετά το τραγικό δυστύχημα όπου έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος της ΣΤΑΣΥ τον περασμένο Νοέμβριο. Προσωρινά τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου ασκεί ο πρόεδρος της εταιρείας, Χαράλαμπος Δαμασκός.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών Α.Ε. («ΟΑΣΑ») η διοίκηση προχώρησε στον διορισμό του Αθανάσιου Κοτταρά, στη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. («ΣΤΑΣΥ»), κατόπιν συνεννόησης με την Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. («ΕΕΣΥΠ»).

Η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΤΑΣΥ είναι η ακόλουθη:

1. Χαράλαμπος Δαμάσκος, Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

2. Αθανάσιος Κοτταράς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

3. Ελένη Βλαχογιάννη, Αναπληρώτρια Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος

4. Μαρία Κολυβά, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

5. Παναγιώτης Πέγκας, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

6. Σπύρος Ρεβύθης, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Η ΣΤΑΣΥ, θυγατρική εταιρεία του ΟΑΣΑ, είναι αρμόδια για την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου, που υλοποιείται με τα μέσα σταθερής τροχιάς (Γραμμές 2 & 3 του Μετρό, Γραμμή 1 του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου και ΤΡΑΜ).

Το διοικητικό συμβούλιο της ΣΤΑΣΥ καλείται να διαμορφώσει το πλαίσιο για την αναβάθμιση του συγκοινωνιακού της έργου, στοχεύοντας στη συντονισμένη λειτουργία της ΣΤΑΣΥ με το συνολικό συγκοινωνιακό σύστημα, το οποίο προωθεί τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, προσαρμοσμένο στις τρέχουσες απαιτήσεις του επιβάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ