Στη Μύκονο ο Μπιλ Γκέιτς - Ποια νησιωτική συστάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει

Στη Μύκονο ο Μπιλ Γκέιτς - Ποια νησιωτική συστάδα ενδιαφέρεται να αγοράσει

Στη Μύκονο αναμένεται να φτάσει σήμερα ο Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος επισκέπτεται τη χώρα μας εδώ και λίγα 24ωρα.

Ο ισχυρός άνδρας της Microsoft θα μεταβεί με ελικόπτερο στο νησί, όπως μετέδωσε η εκπομπή “Super Κατερίνα” στον Alpha, ενώ φημολογείται έντονα ότι “βρίσκεται κοντά στο να αγοράσει τους Πεταλιούς“, όπως μεταδόθηκε.

Η νησιωτική συστάδα φαίνεται πως αποτελεί έναν “στόχο” του Bill Gates, ο οποίος είναι ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Οι πληροφορίες αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα και, βέβαια, παραμένει άγνωστο το ποσό που σκέφτεται να καταβάλει για να αγοράσει τους Πεταλιούς.

Ο Μπιλ Γκέιτς ήρθε στην Ελλάδα την Παρασκευή, ενώ το απόγευμα του Σαββάτου επισκέφτηκε την Ακρόπολη.

Οι Πεταλιοί είναι νησιωτικό σύμπλεγμα που βρίσκεται στον νότιο Ευβοϊκό κόλπο. Ανήκουν στον δήμο Καρύστου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το σύμπλεγμα περιλαμβάνει 10 νησιά τα οποία είναι όλα ακατοίκητα. Στο κοντινό παρελθόν όμως, διατηρούσαν έναν μικρό πληθυσμό η Μεγαλόνησος και το Χερσονήσι τα οποία είναι και τα μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Τα υπόλοιπα νησιά του συμπλέγματος είναι τα Αβγό, Λαμπερούσα, Λουλούδι, Μακρονήσι, Ποντικόνησο, Πράσο, Τράγος και Φούντι. Η συνολική έκταση του συμπλέγματος είναι περίπου 22,5 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ