ΕΑΣ: Μνημόνιο με τη γαλλική Nexter για την συμπαραγωγή τεθωρακισμένων υψηλής αποτελεσματικότητας

ΕΑΣ: Μνημόνιο με τη γαλλική Nexter για την συμπαραγωγή τεθωρακισμένων υψηλής αποτελεσματικότητας

Η συμπαραγωγή πλατφόρμας τεθωρακισμένων οχημάτων που υπέγραψαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με τη γαλλική εταιρεία Nexter, θα γίνει στην Ελλάδα.

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) έδωσαν τα χέρια με τη γαλλική Nexter για τη συμπαραγωγή πλατφόρμας τεθωρακισμένων οχημάτων. Αυτά, θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλικά συστήματα υψηλής αποτελεσματικότητας.

Μάλιστα, η συμπαραγωγή πλατφόρμας τεθωρακισμένων οχημάτων που υπέγραψαν τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) με τη γαλλική εταιρεία Nexter, θα γίνει στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, το ελληνο – γαλλικό μνημόνιο αφορά στη συμπαραγωγή τροχοφόρων οχημάτων 8Χ8 Philoctetes, τα οποία είναι σύγχρονης σχεδίασης με διαμορφώσεις Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ) και Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ).

Τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν οπλικά συστήματα υψηλής αποτελεσματικότητας που σε συνδυασμό με τη μεγάλη ευελιξία, την ταχύτητα και τη σύγχρονη θωράκιση δημιουργούν σημαντικό πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα ΕΑΣ, η ένταξή τους στον Ελληνικό Στρατό θα επιφέρει αλματώδη βελτίωση των επιχειρησιακών του δυνατοτήτων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ