ΕΟΠΕ:27-28 Μαΐου το διεθνές Forum με τίτλο "Challenges of a New Era"

 ΕΟΠΕ:27-28 Μαΐου το διεθνές Forum με τίτλο "Challenges of a New Era"

Η πρωτοβουλία εστιάζει στην ανάλυση τεσσάρων κρίσιμων θεματικών, Κλιματική Αλλαγή- Μετανάστευση- Ασφάλεια- Δημόσια Υγεία, που στα προσεχή χρόνια θα αποτελέσουν σημαντικό πεδίο τόσο προβληματισμού όσο και δράσης.

 

Ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων διοργανώνει το διεθνές Forum με τίτλο “Challenges of a New Era”. Το συνέδριο πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακά 27 & 28 Μαΐου.
Η πρωτοβουλία αυτή του EΟΠΕ εστιάζει στην ανάλυση τεσσάρων κρίσιμων θεματικών, Κλιματική Αλλαγή- Μετανάστευση- Ασφάλεια- Δημόσια Υγεία, που στα προσεχή χρόνια θα αποτελέσουν σημαντικό πεδίο τόσο προβληματισμού όσο και δράσης.
Λαμβάνοντας υπόψιν τη διαρκώς αυξανόμενη κλιματική κρίση καθώς και την απειλή ενός πρωτοφανούς κύματος κλιματικής και όχι μόνο μετανάστευσης και των συνεπακόλουθων ζητημάτων ασφάλειας και δημόσιας υγείας που ανακύπτουν ο ΕΟΠΕ φιλοδοξεί, μέσα από αυτή την ενδιαφέρουσα συζήτηση, να αναλυθούν αυτά τα αλληλεξαρτώμενα ζητήματα μείζονος σημασίας, καθώς επίσης και οι πιθανές συνέπειές τους τόσο στο άμεσο μέλλον όσο και μακροπρόθεσμα.
Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί που ειδικεύονται στους τομείς ενδιαφέροντος, πολιτικοί, κυβερνητικά στελέχη, διεθνείς προσωπικότητες και επιχειρηματίες οι οποίοι επιθυμούν να συμβάλλουν στην καλύτερη κατανόηση των σημαντικών αυτών θεμάτων. Επιπροσθέτως, θα αναζητηθούν πιθανές λύσεις για τα καίρια αυτά ζητήματα που αγγίζουν, λιγότερο ή περισσότερο, το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού και θα επηρεάσουν νομοτελειακά κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ