16 νέα αεροπορικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2022

16 νέα αεροπορικά δρομολόγια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» το 2022

Το 2022 θα δραστηριοποιηθεί  η «Flyr»  , ενώ θα ανοίξει και η αεροπορική «γέφυρα» από και προς την Κροατία, με δρομολόγια των «Aegean» και «Ryanair».

«Πολύ διαφορετική» σε όρους τουρισμού και αεροπορικών συνδέσεων θα είναι η Θεσσαλονίκη σε πέντε χρόνια από σήμερα, όπως επισήμανε ο γενικός διευθυντής Εμπορικής και Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Fraport Greece, Γεώργιος Βήλος, ο οποίος δήλωσε ακόμα «συγκρατημένα αισιόδοξος» για το 2022, γνωστοποιώντας ότι «αρκετοί αερομεταφορείς πρόκειται να βάλουν συνολικά 16 προορισμούς στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" φέτος», με τη χωρητικότητα και τις προσφερόμενες θέσεις στα αεροσκάφη να ανακάμπτουν στα επίπεδα του προπανδημικού 2019.

«Από τα slots βλέπουμε την πρόθεση των αεροπορικών εταιρειών να έχουν ένα πτητικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη περίπου ίδιο με αυτό του 2019» είπε, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζοντας πάντως ότι τα νέα αυτά δρομολόγια δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αλλά η πρόθεση τέλεσής τους προκύπτει από τις εν εξελίξει συζητήσεις της διαχειρίστριας του αεροδρομίου, «Fraport Greece», με τις αεροπορικές εταιρείες.

Ο κ.Βήλος πρόσθεσε πως το 2022 θα «μπει» στο «Μακεδονία» μία νέα εταιρεία, η «Flyr» (σ.σ. νορβηγική εταιρεία χαμηλού κόστους), ενώ θα ανοίξει και η αεροπορική «γέφυρα» από και προς την Κροατία, με δρομολόγια των «Aegean» και «Ryanair».

Όπως γνωστοποίησε ο κ.Βήλος, από το φετινό καλοκαίρι η «Aegean» αναμένεται να μεγαλώσει τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας στην πόλη επτά αεροσκάφη, έναντι πέντε σήμερα, αλλά και να προσθέσει στο πτητικό της πρόγραμμα έξι δρομολόγια εξωτερικού και δύο εσωτερικού.

Η ιρλανδική «Ryanair» αναμένεται από την πλευρά της να προσθέσει άλλα τέσσερα δρομολόγια, η ουγγρική «Wizz Air» δύο, η «British Airways» αναμένεται να ξεκινήσει δρομολόγιο από και προς το «London City Airport», ενώ η νεοεισερχόμενη «Flyr» προτίθεται να κάνει πτήσεις από και προς το Όσλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ