Webinar ΙΕΝΕ: «Κρίση Τιμών Ενέργειας σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Επίπεδο»

 Webinar ΙΕΝΕ: «Κρίση Τιμών Ενέργειας σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Επίπεδο»

Η συζήτηση θα επικεντρωθεί τόσο στις αιτίες που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές που θα μπορούσαν να επιδιωχθούν από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις με στόχο την επιστροφή σε ένα λογικό επίπεδο τιμών.

 


Με σκοπό να εξετασθούν οι βασικοί λόγοι που οδήγησαν τις ενεργειακές τιμές στα σημερινά υψηλά επίπεδα, τις σοβαρές επιπτώσεις που αυτό έχει στον πληθωρισμό και στην οικονομία γενικότερα, αλλά και να συζητηθούν οι προοπτικές αποκλιμάκωσης των τιμών, το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) οργανώνει μία ειδική διαδικτυακή εκδήλωση σε μορφή webinar με τίτλο «Κρίση Τιμών Ενέργειας σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Ελληνικό Επίπεδο» την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου και ώρες 14:00 με 16:00.
Στο webinar θα συμμετάσχει μια επίλεκτη ομάδα ειδικών, με βαθιά γνώση και εμπειρία από τις αγορές πετρελαίων, φυσικού αερίου και ηλεκτρισμού και συμμετοχή σε κέντρα λήψης αποφάσεων. Συγκεκριμένα, μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται οι: Χριστόδουλος (Χρήστος) Δήμας, Μέλος ΔΣ & Πρόεδρος Επιτροπής Γεωπολιτικής & Ενέργειας, ΙΕΝΕ, Καθηγ. Παντελής Κάπρος, Διευθυντής του E3M Lab , Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής ΙΕΝΕ, Αντώνης Κοντολέων, Πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (ΕΒΙΚΕΝ), Ανδρέας Πετροπουλέας, Διευθυντής Διαχείρισης Ενέργειας, ELPEDISON, Πρόεδρος Επιτροπής Ηλεκτρισμού, IENE, Θεόδωρος Δημ. Τερζόπουλος, Συντονιστής Διευθυντής, Στρατηγικής & Διακεκριμένων Εταιρικών Θεμάτων, ΔΕΔΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Φυσικού Αερίου, Αλεξάνδρα Ψυρρή, Προϊσταμένη Υπηρεσίας Ειδικής Διαπραγμάτευσης, ΔΕΗ, και ο Δρ. Παντελής Βογιατζής, Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διοικητικών Υπηρεσιών & Εταιρικής Διακυβέρνησης, Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής Μ.Α.Ε..
Η συζήτηση θα επικεντρωθεί τόσο στις αιτίες που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση αλλά και στις εναλλακτικές λύσεις και πολιτικές που θα μπορούσαν να επιδιωχθούν από την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις με στόχο την επιστροφή σε ένα λογικό επίπεδο τιμών. Τέλος, η συζήτηση θα θίξει και το θέμα της “πράσινης ανάπτυξης” και των “πράσινων πολιτικών” και το πόσο συμβατές ή μη είναι με την επιδίωξη για ένα περιβάλλον χαμηλών τιμών ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ